Στη Βαρνα αποστολη της Νομαρχιακης Αυτοδιοικησης Δραμας – Καβαλας – Δραμας

Επέστρεψε από τη Βάρνα της Βουλγαρίας η αποστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, η οποία μετείχε στο Διεθνές Συνέδριο στις 27 & 28 Οκτωβρίου με θέμα: «Προοπτικές παραγωγής και εμπορίου φρούτων & λαχανικών μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο κ. Δημήτριος Πραβίτας απεύθυνε χαιρετισμό του Υπερνομάρχη κ. Κων/νου Τάτση προς τους Συνέδρους, τονίζοντας τα εξής: «Η είσοδος της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια συμπίπτει με την έναρξη της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 για την Πολιτική Συνοχής. Κατευθυντήρια γραμμή της Ε.Ε. αποτελεί η ενεργή εμπλοκή, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Περιφερειών στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων και προγραμμάτων.

Για περιοχές όπως οι δικές μας, η διακίνηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων είναι αυτονόητη προτεραιότητα αλλά και ισχυρό πεδίο ανταλλαγής εμπειριών και μεταφοράς τεχνογνωσίας»

Επιστημονική εισήγηση με θέμα «Η Εφαρμογή της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς των Φρούτων και Λαχανικών στην Ελλάδα – Υφιστάμενη Κατάσταση – Οργανώσεις Παραγωγών – Ποιοτικά κριτήρια και Πιστοποιητικά Ποιότητας», παρουσίασε ο Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Ανατ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του Υπερνομάρχη συναντήθηκαν επίσης με τον Κυβερνήτη της Βάρνας Mr. Petar Kandilarov, με τον οποίο ο κ. Τάτσης συμμετείχε προ 10μήνου σε Φόρουμ στις Βρυξέλλες για τη δημιουργία δικτύου μεταμοσχεύσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου και έγινε η επίσημη πρόσκληση εκ μέρους του Κυβερνήτη για συμμετοχή του Υπερνομάρχη στο συγκεκριμένο συνέδριο στη Βάρνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.