Στη θεση του αντι-περιφερειαρχη Ροδοπης ο Παυλος Διαμιανιδης

Συγγνωστή επιλογή της Ιπποκράτους που μεγιστοποιεί την προοπτική επικράτησης του ΠαΣοκ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης θεωρείται το «κλείσιμο», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, της θέσης του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με το πρόσωπο του Παύλου Δαμιανίδη.

Πρόσωπο αμέμπτου ήθους, εξαιρετικών τεχνοκρατικών προσόντων, και συστηματικός «στρατιώτης» του κινήματος ο Παύλος Δαμιανίδης, παρά τα επιστημονικά του προσόντα και τις αποδεδειγμένα άριστες επιδόσεις του σε οποιονδήποτε τομέα εργάστηκε, ιδιωτικό ή δημόσιο, διατήρησε πάντοτε τη σεμνότητά του, και σ’ όλες τις θέσεις από τις οποίες πέρασε προτεραιότητά του υπήρξε ο άνθρωπος.

Πρόσωπο συναινέσεων και διαλόγου και συγχρόνως άτομο με βαθειά γνώση των πολιτικών και κοινωνικών όρων πέτυχε πολλά και στο κοινωνικό επίπεδο τόσο ως γραμματέας του κινήματος και μάλιστα σε δύσκολες και μεταβατικές για το ΠαΣοΚ εποχές, επιτυγχάνοντας την ενότητα του χώρου, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της «Νέας Πορείας», υπεύθυνος για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπου επέτυχε την εύρυθμη υλοποίηση του προγράμματος urban. Το ίδιο πολλά προσέφερε σε επίπεδο διαχείρισης των περιφερειακών κοινοτικών προγραμμάτων, εργαζόμενος στην περιφέρεια ως σύμβουλος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Πρόσωπο με εκτίμηση στην κοινωνία, οι πρώτες αξιολογήσεις θεωρούν ότι η Ιπποκράτους έκανε, με την επιλογή του Παύλου Δαμιανίδη, τη βελτίστη των επιλογών. Αναθέτοντας τη θέση του αντιπεριφερειάρχη σ’ ένα άφθαρτο πολιτικά και φερέγγυο εκπρόσωπο μιας γενιάς πολιτικών που δεν λαϊκίζει, πιστεύει στην πολιτική ορθοφροσύνη και το σχέδιο, εργάζεται, διεκδικεί και θέτει στόχους.

Επιπλέον με την επιλογή της αυτή η Ιπποκράτους προδηλώνει ίσως ότι η επιλογή των αντιπεριφερειαρχών δεν είναι γι’ αυτή απλή υπόθεση αλλά μέσω των προσώπων των αντιπεριφερειαρχών θα συμπληρωθεί το παζλ των συμβολοποιήσεων που θα εξηγούν γιατί οι εκλογές του Νοέμβρη είναι για το ΠαΣοΚ μέγιστο πολιτικό ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.