Στη τελικη ευθεια οι ετοιμασιες για τις καρναβαλικες εκδηλωσεις της Κομοτηνης

«Παρέλαση του Φωτός» στην Κομοτηνή με την ευχή να γίνει η νύχτα… μέρα

Σε θεσμό έχουν εξελιχθεί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής, καθώς χρόνο με τον χρόνο το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και η συμμετοχή του κόσμου αυξάνεται. Για τον λόγο αυτό, η ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με τους Trelacademy πραγματοποίησαν ανοιχτή συνάντηση το απόγευμα  της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου στο 1ο ΚΑΠΗ, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά θέματα.
 
Με όπλο την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει αποκομίσει μαζί με τους συνεργάτες της τα προηγούμενα χρόνια από αντίστοιχες διοργανώσεις, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου εξέφρασε την πεποίθηση της πως οι φετινές εκδηλώσεις θα μείνουν χαραγμένες στη συνείδηση του κόσμου της πόλης, ενώ αποκάλυψε πως στόχος είναι να βγουν κερδισμένα και τα καταστήματα της πόλης.

«Η νύχτα θα γίνει ημέρα»

Κάνοντας τη διαφορά ως προς τη στιγμή της ημέρας που πραγματοποιείται η καρναβαλική παρέλαση σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, οι διοργανωτές της παρέλασης και των παράλληλων εκδηλώσεων στοχεύουν στο να μετατρέψουν τη νύχτα σε μέρα. Πώς θα γίνει αυτό; «Με τα 700 μπαλόνια τα οποία θα έχουν φως και θα τα κρατούν στα χέρια τους οι συμμετέχοντες» απάντησε η κ. Λιβεριάδου για να εξηγήσει ότι «ο επικεφαλής κάθε συλλόγου που θα συμμετέχει στην παρέλαση θα δίνει συνέντευξη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και στη συνέχεια θα παίρνει τα μπαλόνια, τα οποία θα κρατούν στα χέρια τους μέχρι να φτάσουν στην πλατεία. Σε εκείνο το σημείο θα τα αφήσουμε στον ουρανό και η νύχτα θα γίνει ημέρα».
 
Σχετικά με τα διαδικαστικά της παρέλασης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ τόνισε πως το κοινό και οι σύλλογοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, προκειμένου να οργανωθούν ενώ η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στο σημείο μπροστά στο εργατικό κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η ταλαιπωρία με το κλείσιμο του κεντρικού δρόμου επί της Οδού Σοφούλη με την παρέλαση να ξεκινάει στις 20:00. Η θέση των συλλόγων θα οριστεί βάσει κλήρωσης ενώ ο «Περπατώ», που για ακόμα μία φορά δηλώνει «παρών» θα είναι μπροστά ενώ θα ακολουθήσουν οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι, δηλαδή αυτοί που θα έρθουν από γειτονικές πόλεις, καθώς αυτό επιτάσσουν οι κανόνες σωστής φιλοξενίας. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 33 σύλλογοι, ξεπερνώντας την περσινή συμμετοχή ενώ η κ. Λιβεριάδου τόνισε πως θα υπάρχουν συμμετοχές της τελευταίας στιγμής. Φέτος μάλιστα κάθε σύλλογος θα εφοδιαστεί και με πλακάτ στο οποίο θα αναγράφεται η ονομασία κάθε συλλόγου, προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει ποιοι σύλλογοι συμμετέχουν και τα οποία θα εναποτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να χρησιμοποιηθούν και τα επόμενα χρόνια.
 
Κατά την άφιξη τους στο χώρο της πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, ο επικεφαλής κάθε συλλόγου θα δίνει συνέντευξη  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από τα ραδιόφωνα της πόλης μας. Σχετικά με το πάρτυ που θα ακολουθήσει στην κεντρική πλατεία της πόλης, η κ. Λιβεριάδου τόνισε πως όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου ο κόσμος να διασκεδάσει και να απολαύσει ένα αξέχαστο βράδυ.  

«Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν με το γλέντι της Τσικνοπέμπτης»

Φυσικά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο στην παρέλαση του Σαββάτου, αλλά ξεκινούν από την Τσικνοπέμπτη, όταν και στην κεντρική πλατεία θα υπάρχουν σουβλάκια και θα διατίθεται κρασί στους παρευρισκομένους ενώ την σκυτάλη θα πάρει την Παρασκευή ο Σύλλογος Εβριτών, ο οποίος με παραδοσιακή χροιά θα δώσει εορταστική νότα στην κεντρική πλατεία. Το επόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με την πρωινή μαθητική καρναβαλική παρέλαση, που θα σημάνει και το τέλος των φετινών εκδηλώσεων. 

«Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις»

Η κ. Λιβεριάδου επισήμανε παράλληλα πως οι εκδηλώσεις δεν γίνονται μόνο για τη διασκέδαση του κόσμου αλλά για την τόνωση της τοπικής αγοράς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μας ενδιαφέρει οι επαγγελματίες να έχουν κέρδος. Ο κόσμος κατεβαίνει και στηρίζει μαζικά τις εκδηλώσεις καθώς με πρόχειρους υπολογισμούς περίπου 4-5 χιλιάδες είναι έξω και παρακολουθούν τις εκδηλώσεις ενώ 1.000 άτομα είναι μέσα στην εκδήλωση. Όλα τα μαγαζιά γεμίζουν στη συνέχεια και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση».

«Σημαντικό να υπάρχει τάξη, προκειμένου να μην έχουμε ατυχήματα» 

Οι διοργανωτές επισήμαναν πως είναι σημαντικό να υπάρχει τάξη, προκειμένου να μην δημιουργηθούν θέματα και όλα να κυλήσουν ομαλά. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η εκπρόσωπος των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού ζήτησε από τους συμμετέχοντες να μην έχουν γυάλινα μπουκάλια και γενικά αιχμηρά αντικείμενα μαζί τους, καθώς πέρυσι πολλοί τραυματίστηκαν ελαφρώς κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και είναι κρίμα να χαλάσει κάποιος τη διάθεση του από μία άτυχη στιγμή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.