Στη σεντρα το πρωταθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικης κατηγοριας της ΕΠΣ Θρακης

Η «ακτινογραφία» των 12 μονομάχων

Σήμερα Σάββατο κάνει πρεμιέρα το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Ο ΠτΘ σας παρουσιάζει τους 12 μονομάχους σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα με όλες τις νέες μεταγραφές, τους παίχτες που αποχώρησαν και τους στόχους της κάθε ομάδας. 

ΠΑΟΚ Κοσμίου 

Και η φετινή χρονιά ξεκινά με υψηλούς στόχους για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, καθώς είναι μια ομάδα που είναι «καταδικασμένη» να πρωταγωνιστεί.
 
Πέρσι με τον Γιώργο Δίγκα στον πάγκο η ομάδα του Κοσμίου αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης, επικρατώντας  με 3-1 στον τελικό του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου ενώ και πάλεψε μέχρι το τέλος την άνοδο στην Γ΄εθνική τερματίζοντας στα Play Off με δύο βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια Δόξα Προσκυνητών.
 
Φέτος οι στόχοι παραμένουν ίδιοι, κύπελλο, πρωτάθλημα και άνοδος στην  Γ΄εθνική κατηγορία.
 
Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ Κοσμίου  μετά από 20 μήνες θα βρίσκεται και πάλι ο Σάββας Αϊβάζης που άφησε μετά από μια πολύ καλή χρονιά τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου για την ομάδα της καρδιάς του. Άμεσος συνεργάτης του προπονητή του Κοσμίου θα είναι ο γυμναστής Κώστας Ταπατζάς.
 
Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν  αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές που ήταν πρωταγωνιστές και βοήθησαν τα μέγιστα για την καλή πορεία του Κοσμίου. Χρήστος Φλέγγας, Γιώργος Κυπιρτόγλου, Λώρενς Ταμάμης και Θανάσης Αθανασίου τελείωσαν τις σπουδές τους στο Δ.Π.Θ. και επέστρεψαν στις γενέτειρες τους. Ο τερματοφύλακας  Μπουτσακτσή Εφτούν έφυγε για την Δόξα Γρατινής ,ο  Πολυχρόνης Μουρατίδης για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στην Γ΄Εθνική, ο  Λάζαρος Στοϊνοβιτς για την Κ20 του Α.Ο. Ξάνθης, ο  Στέλιος Ζουμπιάδης  για την Δόξα Προσκυνητών στην Γ΄εθνική ενώ αποχώρησαν επίσης και οι Μητρούσης, Μαδούρας και Στέφανος Παπαρούνας που κατέληξε τελικά στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου. Η πιο όμως ηχηρή αποχώρηση από την περσινή ομάδα του Κοσμίου ήταν αυτή του πρώτου σκόρερ Αμέτ Ερκάν  που αν και ανανέωσε πρώτος το καλοκαίρι ωστόσο για κάποιους λόγους αποχώρησε για να  συνεχίσει την καριέρα του στην Ελπίδα Σαπών.
 
Παρά τους παίχτες που αποχώρησαν το Κόσμιο κράτησε  επίσης σημαντικούς ποδοσφαιριστές κρατώντας κάποιο μέρος από τον περσινό βασικό κορμό. Οι παίχτες που ανανέωσαν είναι ο  τερματοφύλακας  Νίκος Δεληγιάννης, ο Παντελής Μιχαλακέλης, ο Δημήτρης Λεβεντέλλης, ο Χρήστος Βοργιατζίδης, ο Στέργιος Πότσης, ο Στέργιος Ξενάκης, ο Μιχάλης Αραμπατζής, ο Κώστας Τσαγγαλίδης , ο Γιάννης Γιαπρακτσής, ο Παναγιώτης Αράμπας και Σεϊδάν Μαμούτ που πέρσι δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.
 
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στην μεταγραφική περίοδο απέκτησε 14 νέους ποδοσφαιριστές που μαζί με τους παραμένοντες  θα βοηθήσουν τον Σάββα Αϊβάζη στην ολοκλήρωση των στόχων. Από τα κορυφαία νέα ονόματα του ρόστερ του ΠΑΟΚ Κοσμίου είναι ο επιθετικός Σάκης Δανίδης που αποκτήθηκε από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ο Γιώργος Μυστρίδης που αγωνίστηκε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ο Βαγγέλης Χατζητουλούσης επίσης από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου,  ο Κώστας Γεμενετζής από τον Μακεδονικό Ασκού, οι Παναγιώτης Ζάνταλης  και Δημήτρης Βλασσόπουλος από τη Δόξα Γρατινής, ο Φώτης Ξενάκης από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Επίσης σημαντικές είναι οι προσθήκες του τερματοφύλακα  Φώτη Πριτσίδη από την αναγέννηση Παγουρίων, του Αλή Οσμάν Τσενγκίς από την Ελπίδα Σαπών, του Τιμόθεου Ζάγγουλο από τα τμήματα υποδομής της Ομόνοιας , του δεξί μπάκ  Γιάννη Τριάντου από τα Γιάννενα, του μέσου Ζήση Νάνου από την Κοζάνη, του Γιάννη Τσάμη από τους Πόντιους Βεροίας και του Θανάση Παπαγεωργίου από τις ακαδημίες του Πανθρακικού.
 
Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για φέτος για την 1η αγωνιστική της Β΄φάσης του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης ο ΠΑΟΚ Κοσμίου  κέρδισε την Βιστωνίδα Κοπτερού με  0-1 με   σκόρερ  τον Αλή Οσμάν Τσενγκίς. 

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου πέρσι ήταν από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ΄ εθνική. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος  τερμάτισε πρώτος με 53 βαθμούς. Ωστόσο στα Play Off η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς κάποια ατυχή αποτελέσματα, κάποιες τιμωρίες, η αποχώρηση του Μυστρίδη έφεραν τελικά την ομάδα του Ιάσμου στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 32 βαθμούς .
 
Ο προπονητής της περσινής ομάδας Σάββας Αϊβάζης αποχώρησε για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τα ηνία μέχρι στιγμής του Μέγα Αλέξανδρου έχουν αναλάβει  ο Γιώργος και ο Πέτρος Βιόπουλος. Ο πατέρας Γιώργος προπονεί τους τερματοφύλακες της ομάδας και ο Πέτρος την υπόλοιπη ομάδα. Το σίγουρο είναι πως στον Ίασμο θα προχωρήσουν με νέο προπονητή και ήδη βρίσκονται σε συνομιλίες με νεαρό γυμναστή – προπονητή ο οποίος είναι αποδεκτός από  όλους τους παίχτες. Σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει ο συγκεκριμένος, η διοίκηση του Μέγα θα προχωρήσει σε άλλη λύση.
 
Επίσης παρελθόν από την περσινή ομάδα αποτελούν  κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Μυστρίδης που προαναφέραμε που αποχώρησε πριν τα Play Off, ο Κορωνάκης που πήγε στην Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου, ο Γιαννακιτσίδης στη Δόξα Προσκυνητών, ο Αντωνιάδης στη Δόξα Γρατινής, ο Χατζητουλούσης στον ΠΑΟΚ Κοσμίου, ο Πενόπουλος για τον Ορφέα Ξυλαγανής και ο Μπίμπαση Αλή.  Σε αυτούς που αποχώρησαν από την ομάδα συγκαταλέγεται και το όνομα του Γκιρετή Ναζήμ που, παρά το ότι αγωνίστηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Μίσχο πετυχαίνοντας δύο γκολ , δεν θα συνεχίσει στην ομάδα του Ιάσμου και θα αγωνίζεται πλέον στη Βιστωνίδα Κοπτερού.
 
Από το περσινό ρόστερ ανανέωσαν και θα συνεχίσουν  και φέτος στην ομάδα οι Χασάν  Χισήμ, Χουσεΐν Σαλήμ και ο Πέτρος Βιόπουλος  αν και γράφτηκε ότι θα μετακόμιζε στη Δόξα Προσκυνητών.
 
Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου αν και καθυστέρησε αρκετά σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες τις κατηγορίας  ωστόσο προχώρησε σε κάποιες ηχηρές και σημαντικές προσθήκες που προξένησαν αίσθηση και έπεται συνέχεια. Το μεγάλο μεταγραφικό «μπάμ» έγινε με την απόκτηση του Πάτρικ Ογκουνσότο  που έχει αγωνιστεί στην Super League με τον Εργοτέλη καθώς και σε ομάδες όπως ο ΟΦΗ, Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, Ολυμπιακός Βόλου, ενώ πέρσι έπαιξε στον Μακεδονικό. Μάλιστα στο σημερινό παιχνίδι πρεμιέρας με την Δόξα Σώστη οι πληροφορίες από τον Ίασμο είναι ότι ο γνωστός επιθετικός θα αγωνιστεί κανονικά.   
Στον  Ίασμο ετοιμάζονται για άλλη μια σημαντική προσθήκη, την επιστροφή του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Πανθρακικού, Εθνικού, Ατρομήτου, Καλλονής, Αιγινιακού και Καβάλας,  Βλάσση Καζάκη ο οποίος έχει ενημερώσει την διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου πως στις επόμενες ημέρες θα τους προσκομίσει το δελτίο του και θα βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα του χωριού του να εκπληρώσει τους στόχους της.
Επίσης πολύ σημαντικές  είναι οι προσθήκες του Κώστα  Κλη από τη Δόξα Προσκυνητών, του  τερματοφύλακα Γιώργου Βλαδιμηρίδη  από  τον Όλυμπο Κέρκυρας,  του Σάκη Καραμπάτσιου από την Ελπίδα Σαπών, του Στέφανου Παπαρούνα από τη Δόξα Προσκυνητών, του Λευτέρη Αμοιρόπουλου από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Επίσης αποκτήθηκαν οι νεαροί και ταλαντούχοι Τσεβδέτ, Χουσεΐν Αλή, Χουσεΐν Χιλμή  και Νετζατή Μεχμέτ από ΠΑΟΚ Κομοτηνής, οι Κατσικάρης και Ρέλος από τον ΑΟ Καλλίστης, ο Παναγιώτης Πετρίδης από τον ΑΟ Μεσσούνης, ο Αγαπίδης και οι τερματοφύλακες Μουταφίδης και Παπουτσίδης.
 
Οι μεταγραφές για τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου δεν έχουν τελειώσει καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με στόπερ από ομάδα Γ΄ εθνικής.
 
Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς  για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης ο Μέγας Αλέξανδρος επικράτησε εκτός έδρας του Αετού Μίσχου με 1-4. 

Ελπίδα Σαπών 

Μετά την περσινή παρουσία της στα play off της Α΄ κατηγορίας η Ελπίδα Σαπών ρίχνεται στη μάχη ενός ακόμη πρωταθλήματος που ελπίζει να κατακτήσει αυτό που δεν κατόρθωσε την περσινή χρονιά, δηλαδή το πρωτάθλημα.
Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι λίγες αλλά πολύ ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις με πρώτο και καλύτερο φυσικά το όνομα του Αμέτ Ερκάν που άφησε το Κόσμιο για την ομάδα της Ελπίδας, επιστρέφοντας μετά από έξι χρόνια στις Σάπες.
 
Όποιον άνθρωπο από το περιβάλλον της ομάδας και αν ρωτήσει κανείς περί των στόχων της νέας χρονιάς θα λάβει την ίδια απάντηση «αυτή η ομάδα είναι αναγκασμένη κάθε χρονιά να κάνει πρωταθλητισμό».
 
Οι παίχτες λοιπόν που αποκτήθηκαν την μεταγραφική περίοδο είναι ο Αμέτ Ερκάν από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, ο Χρήστος Ακριτίδης από τον Ηρακλή Σαπών και ο Διονύσης Φιλιππόπουλος από τον Ορφέα Ξυλαγανής.
 
Να σημειωθεί πως αναμένονται εντός ολίγων ημερών 2-3 ακόμη προσθήκες προκειμένου να ολοκληρωθεί το ρόστερ και η ομάδα να βρει περισσότερο τα πατήματα της.
Συγκριτικά με το ρόστερ της περσινής σεζόν, το φετινό ρόστερ θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο κυρίως λόγω των πολλών αποχωρήσεων.
 
Οι παίχτες που έφυγαν από την ομάδα των Σαπών είναι οι εξής: ο Κώστας Πασχάλης (Δόξα Γρατινής), ο Καραμπάτσιος Θανάσης, ο Σαμαράς, ο Γεωργακόπουλος, ο Αντώνης Κομνηνός(Ορφέας Ξυλαγανής) και ο Τζενκίζ Αλή Οσμάν. 

Δόξα Γρατινής 

Μετά την περσινή,  ομολογουμένως επιτυχημένη,  πορεία της στα σαλόνια της Α΄ κατηγορίας με την κατάκτηση της 4ης θέσης, φέτος η Δόξα βάζει πλώρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο τιμόνι της ομάδας θα είναι για άλλη μια χρονιά ο Τάσος Μπόζης, ο οποίος δήλωσε στον «ΠτΘ» σε ερώτηση για τους στόχους της ομάδας ότι «ξεκάθαρος στόχος της ομάδας το πρωτάθλημα». Άλλωστε και οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας μαρτυρούν ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος.
 
Την μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία τους γνωρίζουν καλά την κατηγορία και μπορούν να ανταποκριθούν στον μεγάλο στόχο που έχει θέσει η ομάδα, το πρωτάθλημα.
Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Δόξας είναι ο Κώστας Πασχάλης από την Ελπίδα Σαπών, ο Βασίλης Αντωνιάδης από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ο Νίκος Καμζέλας από τη Δόξα Προσκυνητών, ο Εφτούν Μπουτσακτσή από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, ο Αθανάσιος Κακανούδης από την Κ19 του Πανθρακικού, ο Δημήτρης Μπόζης από τον Ορφέα Ξυλαγανής, ο Χατζάκης Χρήστος από τον Σπάρτακο και ο Μαρίνος Κωνσταντής από ομάδα της Κύπρου.
 
Το θετικό για την ομάδα της Γρατινής είναι πως κατάφερε να κρατήσει τον βασικό κορμό της περσινής χρονιάς και να αποχωρήσουν μόνο πέντε ποδοσφαιριστές και οι τρεις από αυτούς λόγω της ολοκλήρωσης των φοιτητικών τους υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα από την Δόξα αποχώρησαν ο Παναγιώτης Ζάνταλης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), ο Βλασόπουλος Δημήτρης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), ο Κοκοβίνης Κωνσταντίνος (φοιτητής), ο Σερίφης Τριαντάφυλλος (φοιτητής) και ο Ματθαίου Δημήτρης (φοιτητής).
 
Η Δόξα έχει σαφώς το ρόστερ για να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρο φαβορί. 

Ορφέας Ξυλαγανής 

Η ομάδα της Ξυλαγανής στο περσινό πρωτάθλημα έκανε μια πολύ καλή πορεία, μπαίνοντας στην εξάδα και τερματίζοντας στην 6η θέση στα play off της Α΄ κατηγορίας.
 
Φέτος η χρονιά δεν  ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο κύπελλο από το Φανάρι και πλέον ο Ορφέας Ξυλαγανής επικεντρώνεται πλέον στο πρωτάθλημα. Στόχος της ομάδας του Παναγιώτη Τσορμπατζόγλου είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που θα κατακτήσει μια καλύτερη θέση από αυτή της περσινής χρονιάς.
 
Την περίοδο των μεταγραφών  αποκτήθηκαν 13 ποδοσφαιριστές. Οι άνθρωποι του Ορφέα κατέληξαν σε αυτές τις επιλογές βασιζόμενοι σε δύο βασικά κριτήρια, να γνωρίζουν καλά την κατηγορία και να είναι Κομοτηναίοι.
Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι ο Πουλακίδας από την Κόρινθο, ο Σαμιώτης από τη Βέροια, ο Πενόπουλος από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ο Γιαννακόπουλος από τον Αίγειρο, ο Κομνηνός από την Ελπίδα Σαπών, ο Ζούκας από τον Αίγειρο, ο Γκανούδης από τη Μεσσούνη, ο Τσιλιγκαρίδης από ομάδα της Αθήνας, ο Στυλιανίδης από τον Αίγειρο, ο Αραμπατζής από τον Πολύανθο, o Ποτροκάνας από τον Πολύανθο και ο Γκόγκος από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.
 
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως οι αποχωρήσεις από την περσινή ομάδα δεν ήταν πολλές. Πιο συγκεκριμένα από το ρόστερ της περσινής ομάδας αποχώρησαν ο Ζαράκης, ο Φωτιάδης, ο Μπόζης, ο Ζοβλίκας, ο Παππάς. 

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 

Πέρσι ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων  με προπονητή τον Νίκο Μπαχαρίδη άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την παρουσία του και με το νεανικό του ρόστερ. Ωστόσο μέχρι η ομάδα να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό έχασε πολύτιμο έδαφος με αποτέλεσμα μόλις για έναν βαθμό να χάσει την είσοδο στην τετράδα.
 
Η φετινή χρονιά ξεκινάει με πολλές προσδοκίες για τον Σπάρτακο και μετά και την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου άπαντες στην ομάδα στρέφονται με αισιοδοξία στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Στόχος της φετινής ομάδας είναι με τον Κώστα Γεμενετζή πλέον στο τιμόνι να δημιουργήσει ένα μαχητικό σύνολο και να καταφέρει να τερματίσει μέσα στην εξάδα.
Οι μνήμες εξάλλου από την περσινή χρονιά που η ομάδα αγωνίστηκε στα play out είναι ακόμη νωπές και σίγουρα κανένας εντός της ομάδας δεν θέλει να ξαναβιώσει τέτοιες στιγμές.
Το ρόστερ της φετινής χρονιάς θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο από πέρσι καθώς αποκτήθηκαν αρκετοί νέοι παίχτες και αποχώρησαν επίσης πολλοί από το περσινό ρόστερ.
Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν την φετινή περίοδο είναι: Βασιλακάκης (επιθετικός) Δόξα Προσκυνητών, Θωμάς Μπιρμπίλης (στόπερ) Ίασμος, Θωμάς Γαβριήλ (επιθετικός) Αστέρας Αιγείρου, Ρόιδος Αλέκος (αμυντικός) Αστέρας Αιγείρου, Πρόδρομος Αθανασιάδης (επιθετικός) ΑΕΚ Καβάλας, Αλέκος Ταβασίδης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου).
Παρ' όλα αυτά υπήρξαν και πολλές αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα έφυγαν οι Ξενοδοχίδης Γιώργος και Ηλίας (Δόξα Προσκυνητών), Χατζάκης (Δόξα Γρατινής), Φαρμάκης, Χακάν Βελή (Δόξα Προσκυνητών), Παπουτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου). Μένει να φανεί λοιπόν πώς ο νέος προπονητής θα καταφέρει να “δέσει” την ομάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. 

Δόξα Σώστη 

Σίγουρα στη Δόξα Σώστη δεν είναι ικανοποιημένοι από την περσινή πορεία. Η ομάδα δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα και αγωνίστηκε στα Play Off κατακτώντας τη δεύτερη θέση και 8η συνολικά στον βαθμολογικό πίνακα της Α΄ κατηγορίας.
 
Από τον πάγκο της ομάδας ο περσινός προπονητής Ιορδάνης Καμενίδης αποτελεί παρελθόν και την θέση του έχει πάρει ο πολύ έμπειρος Παναγιώτης Τσιμπουργκένης. Στόχος του νέου κόουτς της Δόξας Σώστη  είναι η ομάδα του να παίξει πρωτίστως καλό ποδόσφαιρο, να είναι δυσκολοκατάβλητη για κάθε αντίπαλο και να καταφέρει να μπει στην εξάδα.
 
Βασικές μονάδες όπως οι Τέφος, Ανδρίκου, Χατζηισαάκ, Φανιάδης, Καλοδυμίδης, Λαύδας, Παπουτσής, Μουσταφά Οσγκούν και Σταυρόπουλος έμειναν στην ομάδα.
 
Στο ήδη υπάρχον ρόστερ προστέθηκαν ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Μπανάσας από τον Νέστο Χρυσούπολης, ο Αλέξανδρος Καραγεωργόπουλος από τον Ορφέα Στρύμης, ο Ορφέας Γεωργακόπουλος στόπερ από την Ελπίδα Σαπών, ο Θανάσης Πατερέλλης τερματοφύλακας από την Κ20 Καλλονής, ο Στέφανος Μυλωθρός χαφ, ο Δημήτρης Παπασωτηρίου χαφ, ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης στόπερ, ο Αθανάσιος Τέας από την Κ20 Βέροιας και ο Νίκος Δεληγιόζης γιος του προέδρου του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων από την ΑΕ Κομοτηνής.
 
Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν οι Κώστας Τζιαφάλιας, Οτζιάν Μεχμέτ, Κελεσίδης, Βαγενάς, Βαγιόπουλος, Τέγιος και Γεωργόπουλος. 

Ορφέας Στρύμης 

Στην περσινή σεζόν ο Ορφέας Στρύμης τερμάτισε στην 4η θέση των Play Out και συνολικά στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ κατηγορίας έχοντας μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Ηρακλή Σαπών που υποβιβάστηκε στην Β΄κατηγορία. Φέτος στόχος της ομάδας και του προπονητή Νίκου Κυνηγόπουλου είναι πρώτα η εύκολη παραμονή στην κατηγορία και το κάτι παραπάνω από πέρσι , δηλαδή η είσοδος στη εξάδα.
 
Ο προπονητής του Ορφέα Στρύμης κράτησε κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα. Αυτοί είναι ο αμυντικός Σταύρος Καραγεωργίου, ο αμυντικός μέσος Κωνσταντίνος Παππάς, ο  μεσοεπιθετικός Θανάσης Παπαθέος, ο αμυντικός Βασίλης Γκαραβέλας και ο αμυντικός Γιώργος Μακρής.
 
Αρκετοί  είναι οι ποδοσφαιριστές  που από την περσινή ομάδα αποχώρησαν. Ο Αλέξανδρος Καραγεωργόπουλος πήγε στην Δόξα Σώστη, ο Νίκος Μανούκας στον Κομψάτο Πολυάνθου, ο Σερδάρ Χατζή στην Ένωση Ασωμάτων, ο Μουσταφά Οσμάν στην Φιλία, ο Γιώργος Δελής στον Πανθρακικό όπως και ο Κώστας Απαζίδης. Επίσης αποχώρησαν από την ομάδα και οι φοιτητές Δημήτρης Καραμπουλάκης, Δημήτρης Καρβουνίδης, Ανέστης Μαυροματίδης και Μάνος Κανταρτζής που επέστρεψαν στις γενέτειρες τους.
 
Ο Ορφέας Στρύμης έκανε έναν πολύ καλό μεταγραφικό σχεδιασμό, αποκτώντας 13 νέους παίχτες που με τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές συνθέτουν ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ.
Ο δεξιός χαφ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης από τον Α.Ο. Μεσσούνης, ο τερματοφύλακας Παντελής Απαζίδης που πέρσι έπαιζε στην ομάδα χάντμπολ του Δημοκρίτειου, ο έμπειρος στόπερ Βασίλης Βοϊνιάδης από τον ΑΟ Καλλίστης, ο αμυντικός Χαράλαμπος Δάλκος  από τη Δόξα Γρατινής,  ο μεσοεπιθετικός από τον ΑΟ Καλλίστης Δημήτρης Χριστίδης, ο επιθετικός από τη Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου Γιάννης Μαυρόπουλος, ο δεξιός χαφ Σταύρος Νεστορίδης από τις ακαδημίες του Πανθρακικού, ο Αργύρης Χαλβατζής από την Κ20 της Βέροιας, ο αμυντικός μέσος Γιώργος Θανόπουλος  από τον ΑΟ Καλλίστης, ο δεξιός μπακ Απόστολος Σβυντρίδης από τον ΑΟ  Μεσσούνης, ο Κωνσταντίνος Ντακταλιανίδης δεξιός χαφ από τον ΑΟ Καλλίστης, ο  μέσος Κουτουλάκης Γιάννης από τα Χανιά και ο Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος που επέστρεψε από την Κ20 του Αστέρα Τρίπολης.
 
Ο Ορφέας Στρύμης στην Α΄φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης αποκλείστηκε από την Βιστωνίδα Κοπτερού καθώς ηττήθηκε με σκορ  3-2. 

Α.Ο. Μεσσούνης 

Η ομάδα της Μεσούνης είναι η πρωταθλήτρια της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα σχετικά άνετα και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ Κομοτηνής. Ο πρωτεργάτης αυτής της ομάδας Νίκος Ιωσηφίδης αποχώρησε για τη Δόξα Δράμας και τα ηνία δόθηκαν στον έμπειρο προπονητή και γνώστη της κατηγορίας Γιάννη Τσαλίδη. Ο νέος προπονητής της Μεσσούνης θέτει ως βασικό σκοπό φέτος να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο και να παλέψει για να μείνει στην κατηγορία.
 
Στην Μεσσούνη έχουν να καυχιούνται πως έχουν φέτος μια από τις πιο  νεανικές  ομάδες καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι 21 χρονών.  Από την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα κρατήθηκε ο βασικός κορμός και έτσι στην ομάδα, έμειναν βασικοί παίχτες όπως οι Κουτουρλός, Πετρίδης, Κολλάτσος, Κούσαντας, Γιάννης Μίχος, Σαριπανίδης και Θεοδωρίδης.
 
Οι παίχτες που αποχώρησαν είναι οι Αλέξανδρος Αλεξίου και Χάρης Χατζίδης στον ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Σβυντρίδης, Πολυχρονίδης, Πριτσίδης και Αλέξης Μίχος.
Παράλληλα η Μεσσούνη προχώρησε σε 5 νέες προσθήκες. Αποκτήθηκαν οι Στάθης Κισσούδης, Οκτάι και Δημήτρης Πατσαλής από τον Αστέρα Αιγείρου καθώς και 2 Κύπριοι  φοιτητές τερματοφύλακας και επιθετικός που θα έχουν όμως δικαίωμα συμμετοχής τον Ιανουάριο. 

 ΠΑΟΚ Κομοτηνής 

Η ομάδα του ΠΑΟΚ Κομοτηνής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φαινόμενο καθώς μέσα σε τρία χρόνια λειτουργίας έχει πετύχει ήδη δύο ανόδους και πλέον βρίσκεται για πρώτη φορά,  στην σύντομη ιστορία της,  στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία. Πέρσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, παίρνοντας το ένα από τα τρία εισιτήρια της ανόδου.  Η φετινή χρονιά ξεκινάει με αρκετή αισιοδοξία και ενθουσιασμό, στοιχεία που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά για μια θετική πρώτη παρουσία στα σαλόνια της Α΄ κατηγορίας.
 
Οι άνθρωποι της ομάδας τονίζουν πως στόχος της ομάδας για τη φετινή χρονιά είναι η ανάδειξη παιχτών από τις ακαδημίες και να δοθεί η ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας να αγωνιστούν σε ανώτερο επίπεδο. Ακόμη αναζητείται μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και κυρίως η βελτίωση των ποδοσφαιριστών μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας και σε αυτό έχει συμβάλλει το γεγονός πως στην ανδρική ομάδα έχουν “ανέβει” πλέον δύο ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2002, ο Ιωάννης Παππάς και ο Κώστας Γιουρτσίδης. Πιο αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι ο Πυλαρινός Γεώργιος από την Αχαϊκή, ο Τσικάκης Πέτρος από την Καλλιστη, ο Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης , ο Αλεξίου Αλέξανδρος από τη Μεσσούνη, ο Καπλανίδης Αθανάσιος από τα Παγούρια, ο Μουσταφά Χουσεΐν από το Ατσάλι Αρχοντικών, ο Χατζίδης Χαράλαμπος από τη Μεσσούνη, ο Χασάν Τζεϊλάν από το Ατσάλι Αρχοντικών, o Κυραντζής Νικόλαος από τα Γρεβενά, ο Χρόνης Μιχαήλ από τη Δόξα Σώστη και ο Κελεσίδης επίσης από τη Δόξα Σώστη.
Από την ομάδα δηλώνουν αισιόδοξοι για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που θα ανακοινωθεί πιθανόν μέχρι τη Δευτέρα. Εκτός από τις προσθήκες όμως υπήρξαν και πολλές αποχωρήσεις: ο Ξενοδοχίδης Νίκος και Γιώργος στην Δόξα Υφαντών, ο Τσουμπερλής Παναγιώτης στην Δόξα Υφαντών, ο Κουμπίδης Παναγιώτης στη Δόξα Υφαντών, ο Χουσεΐν και ο Χουσεΐν Αλι στον Ίασμο, ο Μεντζαπί Εχμέτ στον Ίασμο, ο Σάμετ Αχμέτ στη Δόξα Προσκυνητών, ο Γουσιάν στην Ένωση Ασωμάτων, ο Λυμπερακάκης Θεόδωρος στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, ο Μπάγκανος Μηνάς στον Σπάρτακο, ο Ελευθεριάδης Λάζαρος στην Ελπίδα Σαπών, ο Παπαδόπουλος Θωμάς στην ΠΑΕ Ποντίων, ο Στεφανόγλου Παναγιώτης στον Ίασμο και ο Σίμος Γεωργίος στις Κρηνίδες Καβάλας. 

Κομψάτος Πολυάνθου 

Η ομάδα του Πολυάνθου είναι η τρίτη  νεοφώτιστη ομάδα   στην Α΄ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.  Ο Κομψάτος στο περσινό πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας  έκανε μια αξιόλογη πορεία και ήταν από τα φαβορί για την άνοδο. Ωστόσο κάποια ατυχή αποτελέσματα, κάποιες τιμωρίες  άφησαν την ομάδα του Πολυάνθου πίσω βαθμολογικά με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 61 βαθμούς.
Η αδυναμία  όμως της δεύτερης στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Βιστωνίδας Κοπτερού  να συμμετάσχει στην Α΄ κατηγορία  έφερε την άνοδο στην  ομάδα του Πολυάνθου για πρώτη φορά στην ιστορία της.
 
Προπονητής του Κομψάτου Πολυάνθου είναι για δεύτερη χρονιά ο Πέτρος Δημόπουλος που θα  βοηθάει σε κάποια παιχνίδια ως  ποδοσφαιριστής. Στόχος των νεοφώτιστων είναι η παραμονή και να παίξει η ομάδα πάνω από όλα καλό ποδόσφαιρο που θα αφήνει ικανοποιημένους τους θεατές.
 
Ο coach του Κομψάτου  Πέτρος Δημόπουλος κατάφερε να κρατήσει τον βασικό  κορμό και σημαντικές μονάδες όπως ο τερματοφύλακας Αράπογλου,  ο Φλωροκάπης, ο Αμαξόπουλος, ο Λατήφ, ο Κιοσές , ο Τασούδης και ο Σταμπουλής.
 
Αρκετές ήταν οι αποχωρήσεις  βασικών ποδοσφαιριστών από την ομάδα του Πολυάνθου. Οι  Τροκάνας, Αραμπατζής, Μακίδης αποχώρησαν για τον Ορφέα Ξυλαγανής. Μεγάλη απώλεια ήταν αποχώρηση του Μεχμέτ Πουσκουλού που πήγε στο Ατσάλι Αρχοντικών καθώς και αυτές των Ανδρέα Βουτσά στον Αετό Μίσχου, Χασάν Εμράχ  στη Βιστωνίδα Κοπτερού και Τερσενίδη στη Δόξα Υφαντών.
 
Την αντίθετη διαδρομή έκαναν 8 ποδοσφαιριστές που θα φορέσουν την φανέλα του Κομψάτου Πολυάνθου. Από τον διαλυμένο Αστέρα Αιγείρου αποκτήθηκε ο Κώστας Χαμουζάς, και οι Παντελίδης και Ντράτση που αγωνιζόταν πέρσι στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Πολύ σημαντικές είναι επίσης οι προσθήκες  του έμπειρου επιθετικού Γιώργου Ροδουσάκη  από τον Ορφέα  Ξυλαγανής, του Νίκου Μανούκα από τον Ορφέα Στρύμης, του αμυντικού Γιάννη Θεοδωρίδη από  τη Δόξα Γρατινής καθώς και του εξτρέμ Δημήτρη Δελέγκου.
 
Για την Α΄φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης ο Κομψάτος Πολυάνθου έπεσε θύμα έκπληξης καθώς αποκλείστηκε   4-2 στα πέναλτι  από τον Αετό Μίσχου και έμεινε εκτός θεσμού. 

Αναγέννηση Παγουρίων 

Η τελευταία ομάδα από τις νεοφώτιστες στην Α΄ερασιτεχνική κατηγορία είναι η Αναγέννηση Παγουρίων.
Στο περσινό πρωτάθλημα της  Β΄ κατηγορίας τα Παγούρια τερμάτισαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 55 βαθμούς ωστόσο μετά τη διάλυση του Αστέρα Αιγείρου αλλά και του Δοκού  πήραν  το τελευταίο εισιτήριο ανόδου για την Α΄ κατηγορία.  Προπονητής της ομάδας των Παγουρίων εδώ και πολλά χρόνια είναι ο επονομαζόμενος ‘’Μπορμπόκης’’ Μεχμέτ Μεχμέτ που θέτει ως στόχος της ομάδας του την παραμονή.
 
Ο κ. Μεχμέτ κατάφερε να κρατήσει από την περσινή ομάδα έναν κορμό βασικών παικτών όπως οι Χριστακάκης Σταύρος, Ρουμπής Γιώργος, Ασλαμασίδης Βλαδίμηρος, Δροσίδης Αντώνης, Πολιτίδης Χρήστος, Κοκολάκης Νικήτας, Μπουρλώκας Θόδωρος, Σαρακατσάνης Δημήτρης, Μουρατίδης Γιάννης, Πελιβανόπουλος Νίκος, Σιδηρόπουλος Κώστας, Κουρκούλης Ανέστης, Μαντατζής Ανέστης και Μιχάλης Αργυρός.
 
Στο ήδη υπάρχον ρόστερ προστέθηκαν ο τερματοφύλακας Δημήτρης Τίτος και ο αριστερός μπακ Αργύρης Μιτσιούδης από τις ακαδημίες του Πιερικού, ο μέσος Μιχαήλ Πολυμένωφ  και  ο  επιθετικός Γιώργος Μιχαλακόπουλος που έπαιζαν  πέρσι στον Αστέρα Αιγείρου και  ο Γιώργος Μουντούνης από τον ΑΟ Καλλίστης.
 
Η Αναγέννηση Παγουρίων συμμετέχει στην Β΄φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης και για την πρώτη αγωνιστική στο πρώτο επίσημο της παιχνίδι  για φέτος ηττήθηκε από την Δόξα Γρατινής με σκορ 6-0. 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας σε Α΄ και Β΄ ΕΠΣ Θράκης 

Αναλυτικά το πρόγραμμα  και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης:
 
Ώρα Έναρξης Αγώνων: 16:30
 
Ορφέας Στρύμης – ΑΟ Μεσσούνης: Χαμαλίδης, Γιασάρης, Καρακασίδης
Ελπίδα Σαπών – ΠΑΟΚ Κομοτηνής: Κουμπαράκης, Γκιόσης, Μπαλάφας
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Κομψάτος Πολύανθου: Ντοσίδης, Τσιαβδαρίδης, Μωραϊτης
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Δόξα Σώστη: Κιγιτζή, Δημητριάδης, Τζιώτζιος
Αναγέννηση Παγουρίων – Ορφέας Ξυλαγανής: Κακουλίδης, Χαρίτσης, Γαρδικιώτης
 Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων – Δόξα Γρατινής: Δρακίδης, Δανδανίδης, Καραγιάννης
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα  και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής της Β΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης
 
Ώρα Έναρξης Αγώνων: 16:30
 
ΠΑΕ Ποντίων – Ένωση Ασωμάτων: Ντοσίδης, Χαρίτσης, Γκιόσης
ΑΕ Κομοτηνής – Βιστωνίδα Κοπτερού: Παπαγεωργίου, Τανανάκη, Πανταζής
 Νέα Δόξα Υφαντών  – ΑΟ Μύστακας: Μωραϊτης, Βασιλείου, Κελεσίδης
Ατσάλι Αρχοντικών – ΑΟ  Φαναρίου: Τζιώτζιος, Γιασάρης, Γεωργιάδης
Ελπίδες Κομοτηνής – ΑΣ Αγιοχωρίου: Δημητριάδης, Τσιλφίδου, Παναγιωτίδης
Πόντος Κομοτηνής – Ηρακλής Σαπών: Γκόγκος, Κοτσαρίδης, Ντελής
Αετός Μίσχου – ΑΟ Φιλία: Χούσκογλου, Καρακασίδης, Κίνας
Ρεπό: Πανθρακικός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.