Στη «μαυρη τρυπα» του παρεμποριου το 50% του τζιρου στην ΠΑΜ-Θ

«Τα έσοδα του κράτους ελαχιστοποιούνται και οι διοικούντες ξαναπατούν στα «πτώματα» των επιχειρήσεων, βάζοντας καινούργιους φόρους»

Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και εναντίον των τοπικών φορέων, που εμπλέκονται στους ελέγχους για το παρεμπόριο, εμφανίστηκε σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης. O κ. Μωραΐτης κατήγγειλε την υποκρισία και την αδιαφορία των αρμοδίων, που αφήνουν το παρεμπόριο στην περιοχή μας να αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα, ενώ υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή το 50% του τζίρου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αντιστοιχεί στις δραστηριότητες του παρεμπορίου.
 
«Έτσι αυξάνεται η ανεργία», παρατήρησε, «αλλά και ελαχιστοποιούνται τα έσοδα του κράτους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι εύκολες λύσεις  για τους διοικούντες, δηλαδή να ξαναπατούν πάνω στα «πτώματα» των επιχειρήσεων και να βάζουν καινούργιους φόρους, για να καλύπτουν τα κενά και τις «τρύπες» που δημιουργούνται από αυτά τα ελλείμματα στα έσοδα». Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε απογοητευμένος από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και από την παρούσα βουλή, ενώ κληθείς να σχολιάσει την προοπτική δημιουργίας ειδικών φορολογικών ζωνών στην παραμεθόριο, δήλωσε σύμφωνος υπό προϋποθέσεις με τον σχεδιασμό, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ευδοκιμήσει μία τέτοια παρέμβαση.
 
Τέλος, για τις αλλαγές που επέρχονται από το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης τόνισε πως αυτές, αν περάσουν από τη βουλή, θα σημάνουν την «εκτέλεση» των επιχειρήσεων, τουλάχιστον της ακριτικής περιοχής μας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.