Στη δινη της γραφειοκρατιας οι αιτησεις μεταταξης υπαλληλων προς την περιοχη μας

Στερούνται πολύτιμο έμψυχο δυναμικό οι υπηρεσίες

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών αποτέλεσε, όπως αναμενόταν, το βασικό ζήτημα που έθεσαν υπόψιν του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μπαλάφα, οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων της περιοχής μας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησή τους στο ξενοδοχείο «Ανατόλια».
 
Μια πτυχή των αιτημάτων τους, που απέκλινε από την αξίωση για δρομολόγηση καινούργιων προσλήψεων προσωπικού, αφορούσε στην απεμπλοκή των εκκρεμούντων αιτημάτων μετάταξης που έχουν καταθέσει υπάλληλοι από δομές και υπηρεσίες του κέντρου για να κινηθούν προς αντίστοιχες της ακριτικής περιοχής μας. Χαρακτηριστική του μεγέθους της γραφειοκρατίας, που υπάρχει σε αυτόν τομέα, είναι η περίπτωση υπαλλήλου που είχε ζητήσει μετάταξη στο Δημοκρίτειο το έτος 2014 και αυτή εγκρίθηκε πρόσφατα, με καθυστέρηση περίπου 2 χρόνια. Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Δ.Π.Θ. στον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μπαλάφα, εκκρεμείς επί μακρό χρονικό διάστημα παραμένουν άλλες 18 τέτοιες αιτήσεις, που αφορούν σε μετατάξεις υπαλλήλων από κεντρικές υπηρεσίες προς το Δημοκρίτειο. Αυτό έχει σα συνέπεια το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Θράκης, που λειτουργεί πλέον με κάτω από 50% του απαραίτητου προσωπικού, να στερείται λόγω της απίστευτης αυτής γραφειοκρατίας ένα πολύτιμο σε αυτή τη συγκυρία έμψυχο δυναμικό.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε για το θέμα των μετατάξεων ότι δίνεται έμφαση ώστε να δρομολογούνται άμεσα οι σχετικές διαδικασίες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.