Στη δημοσιοτητα οι βασεις

Ανακοινωθηκαν σήμερα το μεσημέρι από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για όσους διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα των δεσμών. Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βάσεις για τους φετινούς υποψηφίους με το σύστημα του Ενιαίου Λυκείου. Σύμφωνα με τα τελευταία βαθμολογικά στοιχεία προκύπτει ότι:

Στην α’ δέσμη παρατηρείται η μεγαλύτερη πτώση των βάσεων που αγγίζει και τα 300 μόρια. Η βάση της δέσμης διαμορφώθηκε στα 4.176 μόρια και είναι το τμήμα Δασολόγων Διαχείρισης Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Θράκης.

Στη β’ δέσμη παρατηρείται αύξηση μέχρι και 61 μόρια στα τμήματα Ιατρικής, ενώ πτώση μέχρι και 77 μόρια παρατηρείται στις κτηνιατρικές σχολές. Η βάση της δέσμης είναι η Νοσηλευτική Αθήνας με 5510 μόρια.

Στη γ’ δέσμη με εξαίρεση ελάχιστα τμήματα πρώτης ζήτησης στα οποία σημειώνεται άνοδος των βάσεων στα υπόλοιπα εμφανίζεται πτώση που αγγίζει τα 200 μόρια. Η βάση της δέσμης είναι το τμήμα Ποιμαντικής και κοινωνικής Θεολογίας Θεσσαλονίκης με 4.428 μόρια.

Στη δ’ δέσμη παρατηρούνται αυξομειώσεις κατά σχολή. Η βάση της δέσμης είναι το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Θράκης με 4.552 μόρια. Πτώση παρουσιάζουν οι βάσεις στην πλειοψηφία των σχολών των ΤΕΙ της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι και με μέσο όρο κάτω από τη βάση υποψήφιοι εισάγονται σε κάποια σχολή των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Όπως στο τμήμα γεωργικών μηχανημάτων άρδευσης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, όπου με 6,3 εισάγεται ο τελευταίος υποψήφιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.