Στη Δημοκρατικη Συμπαραταξη ενταχθηκε ο Ιλχαν Αχμετ

Ένα «φλερτ» διαρκείας που τελικά ευόδωσε - «Η Θράκη και η Ροδόπη θα αποτελούν πάντοτε την πρώτιστη και κορυφαία προτεραιότητά μου στην κοινοβουλευτική μου παρουσία»

Ανακατατάξεις στις κοινοβουλευτικές ισορροπίες έφερε η αποχώρηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και η ένταξή του σε αυτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το «φλερτ», είναι η αλήθεια, μεταξύ του βουλευτή Ροδόπης και του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού κρατεί από καιρό. Από τον περίφημο διάλογο τότε μεταξύ Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κατέληξε τελικά σε «ναυάγιο» με τον κ. Ιλχάν να εκφράζει ανοιχτά την αντίρρησή του για τη στάση που κράτησε το «Ποτάμι». Ο ίδιος άλλωστε σε συνέντευξή του στον «ΠτΘ» είχε εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με βασικές επιλογές της ηγεσίας του «Ποταμιού».
 
Τα σενάρια περί «φλερτ» αναζωπυρώθηκαν κατά την επίσκεψη του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου στην Κομοτηνή, όταν ο κ. Ιλχάν ήταν παρών και απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που είχε διοργανωθεί για τα αγροτικά και αργότερα σε «τετ α τετ» που είχαν οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μετά τις γιορτές ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση, ώσπου φτάνουμε στη χθεσινή ημέρα κατά την οποία ο βουλευτής Ροδόπης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση του γνωστοποιούσε την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή του.
 
Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη είχε ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησής του. 

Το «ραντεβού» με τη Φώφη Γεννηματά 

Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε συνάντηση του Ιλχάν Αχμέτ με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή.
 
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τον υποδέχθηκε λέγοντας: «Καλωσόρισες στο σπίτι σου. Εργαζόμαστε σκληρά για την ενότητα όλου του χώρου».
 
Η κ.Γεννηματά, όπως δήλωσε λακωνικά, αποδέχθηκε την επιθυμία του κ. Ιλχάν να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία πλέον αριθμεί 18 βουλευτές και είναι ισοδύναμη, τρίτη δύναμη με την Χρυσή Αυγή. 

Ιλχάν Αχμέτ «Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα και την προοπτική του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου» 

Αποχωρώντας από τη συνάντησή του με την Φώφη Γεννηματά ο κ. Ιλχάν δήλωσε:
 
«Αποδέχθηκα σήμερα την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συναντηθώ μαζί της προκειμένου να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις μιας πολιτικής μας συνεργασίας.
Πεποίθησή μου είναι, ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιάμεσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία.
 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνενώνει σήμερα στους κόλπους της την πληθυντική και ισχυρή Κεντροαριστερά που μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, αλλά και να ωθήσει σε ευρύτερες συνεργασίες στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για να μπει τέλος στην κρίση.
 
Θα ήθελα επίσης, να αναφερθώ στη Θράκη και τη Ροδόπη, όπου εκλέγομαι και να τονίσω ότι θα αποτελούν πάντοτε την πρώτιστη και κορυφαία προτεραιότητά μου στην κοινοβουλευτική μου παρουσία.
Θέλω να ευχαριστήσω ταυτόχρονα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο για την παρουσία του εδώ και να διαβεβαιώσω ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα και την προοπτική του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου». 

Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη 

Ακολούθησε δεύτερη επιστολή του βουλευτή Ροδόπης προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία επισημοποιήθηκε ο «γάμος», αφού ο κ. Ιλχάν ενημέρωνε τον πρόεδρο της βουλής πως εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο, συνυπολογίζοντας και την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου που επανήλθε στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πολιτικός σχηματισμός πλέον μετρά στις τάξεις του 18 βουλευτές και είναι ισοδύναμη, τρίτη δύναμη με την Χρυσή Αυγή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.