Στελιος Παπαθεμελης: «Η δημοκρατια μας δεν κινδυνευει σημερα»

Ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Ιμβρίων – Κωνσταντινουπολιτών – Τενεδίων – Ανατολικοθρακών Θράκης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλληλικού Προσωπικού ΟΤΕ – Τμήμα Ροδόπης – Ξάνθης και ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα ήταν ο βουλευτής και τ. Υπουργός κ. Στέλιος Παπαθεμελής, με θέμα «Ο Ελληνισμός μπροστά στις προκλήσεις του καιρού μας».

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 21 Απριλίου στις 11.30 το πρωί διοργανώθηκε με την ευγενική συμπαράσταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Χαριλάου Κ. Κεραμέως.

«Είναι χρήσιμο να καλλιεργούμε την εθνική μας αυτοσυνειδησία και την ιστορική μας συνείδηση, να θυμόμαστε από καιρό εις καιρόν μερικά πράγματα πολύ σημαντικά, τα ουσιώδη της ζωής μας. Και τα ουσιώδη της ζωής μας είναι οι αξίες του πολιτισμού μας και όλα εκείνα τα διαχρονικά στοιχεία τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα της επιβίωσης, μάς έδωσαν αυτή τη δυνατότητα στους αιώνες της ιστορίας και θα μας τη δώσουν στο μέλλον. Έχω μία αμφιβολία ότι η φάση την οποία διανύουμε, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε έναν κόσμο που απειλεί τους εθνικούς πολιτισμούς, το έθνος – κράτος και σε έναν κόσμο ακόμη πιο κοντινό, όπου η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες που ανήκουν στο ίδιο διεθνές πολιτικό σύστημα, το δυτικό πολιτικό σύστημα, έχει πρόβλημα ασφάλειας. Δηλαδή, απειλείται στα κυριαρχικά της δικαιώματα, στα σύνορα της , στα ζωτικά της συμφέροντα. Επειδή διεθνώς δεν υπάρχουν φιλάνθρωποι που να μοιράζουν ελευθερία, η υπόθεση της ελευθερίας μας, της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού από την Κύπρο, η υπόθεσης της προκοπής μας είναι υπόθεση δική μας. Στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα της Ελλάδας», δήλωσε πριν την ομιλία του ο κ. Παπαθεμελής.

Κατά τον κ. Παπαθεμελή μέσο αντίστασης αποτελεί η δύναμη της ψυχής μας. η αποφασιστικότητά μας, η ισχυρή μας βούληση. «Να μην υποχωρούμε, να μην ενδίδουμε. Να ξέρουμε ότι, εάν ενδώσουμε θεωρώντας ότι τάχα εξυπηρετήσαμε μια κατάσταση και κατευνάσαμε τον εχθρό, ο εχθρός την επόμενη θα αναζητήσει κάτι καινούριο και περισσότερο. Για αυτό η ψυχική μας, η πνευματική μας αντίσταση είναι αποφασιστικός παράγων της επιβίωσής μας».

Αναφερόμενος στην αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου ο κ. Παπαθεμελής τόνισε ότι πρέπει να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε ότι επεβλήθη μια μισητή δικτατορία στην Ελλάδα από ξεχωριστούς πράκτορες ξένης δυνάμεως οι οποίοι είχαν σχεδιάσει τα χείριστα κατά της χώρας μας. «Και κατάφεραν να το πετύχουν, γιατί αυτοί οργάνωσαν την εισβολή του Αττίλα και όχι οι Τούρκοι. Ελπίζω ότι οι συνθήκες λειτουργίας της δημοκρατίας μας είναι τέτοιες που να εγγυώνται να μην επιστρέψουμε πια σε τέτοιες συνθήκες, να μην επιτρέψουμε να υπάρχουν προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο».

Τελειώνοντας, ο κ. Παπαθεμελής επεσήμανε ότι σήμερα κίνδυνος για τη δημοκρατία δεν υπάρχει «σε ορατό τουλάχιστον χρόνο».

Μ.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.