Στελεχωνονται την ανοιξη με προσωπικο

Από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκρίθηκε η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Οργάνης και Κέχρου. Ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννης Καβαρατζής μίλησε στον ΠτΘ και θύμισε ότι πρόκειται για την υλοποίηση μιας υπόσχεσης του πρωθυπουργού και των υπουργών Υγείας, σε κατά καιρούς επισκέψεις τους στον ορεινό όγκο της Οργάνης και του Κέχρου.

Ο κ. Καβαρατζής αναφέρθηκε στις θέσεις που θα προκηρυχθούν. «Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Οργάνης είναι μια θέση Επιμελητή Α΄ ή Β΄ Κλάδου γιατρών ΕΣΥ, ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, μια θέση Επιμελητή Α΄ ή Β΄ Κλάδου γιατρών ΕΣΥ, ειδικότητας παιδιατρικής, μια θέση ΤΕ μαιών και δυο θέσεις ΔΕ αδελφών νοσοκόμων.

Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέχρου είναι μια θέση Επιμελητή Α΄ ή Β΄ Κλάδου γιατρών ΕΣΥ, ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, μια θέση Επιμελητή Α΄ ή Β΄ Κλάδου γιατρών ΕΣΥ, ειδικότητας παιδιατρικής, μια θέση ΤΕ μαιών, μια θέση κλάδου ΤΕ ραδιολογίας ακτινολογίας και εν ελλείψει μια θέση χειριστών εμφανιστών, μια θέση ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων και εν ελλείψει μια θέση κλάδου ΔΕ βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων και δυο θέσεις ΔΕ αδελφών νοσοκόμων. Θα εξοπλίσουμε και τα εργαστήρια των περιφερειακών ιατρείων για την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους».


Αναφορικά με το χρόνο που απαιτείται για να γίνουν οι προσλήψεις, ο κ. Καβαρατζής εξήγησε ότι από τη στιγμή που θα πάρουν το πράσινο φως από το υπουργείο θα τις ανακοινώσουν. «Θα μας δώσουν τη δαπάνη από το υπουργείο, η οποία δεν καθυστερεί και πολύ. Πιστεύω ότι μέσα στην άνοιξη θα έχουν επανδρωθεί τα ιατρεία και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην προμήθεια ενός ακτινοσκοπικού μηχανήματος στον Κέχρο. Θα γίνονται επίσης και αιματολογικές εξετάσεις» πρόσθεσε.

Ο κ. Καβαρατζής σημείωσε ότι η κατάσταση του δρόμου που συνδέει τον Κέχρο με την Οργάνη βελτιώνεται, με συνέπεια η επικοινωνία να είναι πιο γρήγορη. «Οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαμβάνουν στον τόπο τους τις στοιχειώδεις εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται.

Επιπλέον, θα ζητήσουμε από την περιφέρεια ένα μηχάνημα για μέτρηση της οστεοπόρωσης έτσι ώστε από την άνοιξη οι κάτοικοι να έχουν σωστή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»
κατέληξε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.