Στεγη για τη Σχολη Χορου και το Δημοτικο Ωδειο

Η ανακαίνιση της αίθουσας διδασκαλίας της Δημοτικής Σχολής Χορού Κομοτηνής με την περαιτέρω απόκτηση του ιδιόκτητου κτιρίου της Σχολής, αλλά και η δημιουργία στέγης του Δημοτικού Ωδείου συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της ΔΕΠΑΚ ως προς τις υποδομές πολιτισμού για την Κομοτηνή.

«Η Δημοτική Σχολή Χορού Κομοτηνής αριθμεί αρκετά χρόνια ζωής, αποτελώντας μια από τις δραστηριότητες του Δήμου Κομοτηνής, της Πολιτιστικής Επιχείρησης. Φέτος ανακαινίζουμε την ήδη υπάρχουσα αίθουσα όπου στεγαζόμαστε.

Ήδη έχει εκπονηθεί η μελέτη, η οποία προβλέπει τη δημιουργία Σχολής Χορού και την δημιουργία στέγης του Δημοτικού Ωδείου στο οικόπεδο που έχει ο δήμος Κομοτηνής στην αρχή της Βενιζέλου», είπε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Σοφία Μενεσελίδου, η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει την εκπληκτική δουλειά που προσφέρει στη Σχολή η δασκάλα χορού κ. Μαρίνα Στυλίδου.

«Η δασκάλα μας κ. Μαρίνα Στυλίδου κάνει εκπληκτική δουλειά, αλλά απ’ ότι φαίνεται και η πόλη έχει ανάγκη από μια τέτοια Σχολή Χορού. Θα προσπαθήσουμε να της προσδώσουμε κι άλλες δυνατότητες, όσον αφορά τη σύνδεση πλέον των παιδιών που θα αποφοιτούν από τη Σχολή με επαγγελματικές προοπτικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Παράλληλες δράσεις με διοργάνωση διαλέξεων και ειδικών σεμιναρίων για τους μαθητές της Σχολής Χορού ετοιμάζει φέτος η ΔΕΠΑΚ.

«Θεωρούμε ότι φέτος θα είναι μια χρονιά, στην οποία θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές παράλληλες δράσεις, εκτός από την ανακαίνιση της ήδη υπάρχουσας αίθουσας, με κάποιες διαλέξεις, κάποια ειδικά σεμινάρια για τα παιδιά, τα οποία ήδη έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των 120 και του χρόνου θα είμαστε σε θέση να στεγαστούμε πλέον σε ιδιόκτητο κτίριο στην αρχή της Βενιζέλου».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.