Σταθερος στη στηριξη του ο Συλλογος Φιλων Νοσοκομειου Κομοτηνης

Τους Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής μέχρι σήμερα βράβευσε ο Σύλλογος

Τους διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής μέχρι σήμερα βράβευσε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
 
Έτσι βραβεύτηκαν ο κ. Δημήτρης Γυμνόπουλος, ο κ. Ιωάννης Βαβατσικλής, ο κ. Αθανάσιος Κυρκούδης, ο κ. Ευάγγελος Κουγιουμτζόγλου και ο νυν διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης.
 

Μαζί με την βράβευση  πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση του παρόντος και του μέλλοντος του Νοσοκομείου Κομοτηνής από τον Διοικητή του κ. Γιώργο Φιλιππίδη, ενώ κόπηκε και η βασιλόπιτα του συλλόγου. 

Στήριξη στο Νοσοκομείο από τον Σύλλογο 

Η ιδέα για το σύλλογο ξεκίνησε όταν ο ίδιος ήταν διοικητής στο Νοσοκομείο Κομοτηνής το 1998, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Πασσόπουλος, που ίδρυσε τον Σύλλογο το 2001.
 
Τότε είχε θεωρήσει πως θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια, από αυτούς που θέλουν να προσφέρουν έργο, και ο μοναδικός τρόπος ήταν η ίδρυση του Συλλόγου αυτού, μιας και θεωρεί πως το Νοσοκομείο Κομοτηνής αξίζει να έχει φίλους στην κοινωνία, για να προβάλλεται το έργο του.
 

Επίσης τα 90 του μέλη θέλουν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο γίνεται, και να κρατήσουν ψηλά τόσο τη φήμη, όσο και την παρουσία του Νοσοκομείου, για το οποίο σε κάποια φάση υπήρχε ο φόβος ότι θα παύσει να λειτουργεί.
 
Άλλωστε οι εγκαταστάσεις του ήταν από τις παλιότερες στη χώρα, και για αυτό από τη δεκαετία του ’90 είχαν αρχίσει να συζητούν για νέο νοσοκομείο, μιας και ενώ οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό και σε υλικό μπορούν να καλυφθούν, η αντικατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων θέλει πολλά χρόνια για να γίνει.
 
20 χρόνια μετά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέλαβε να κατασκευάσει το νέο Νοσοκομείο, που ελπίζουν να ολοκληρωθεί σύντομα, και ελπίζει ότι θα γίνει πιο ελκυστικό ώστε να πλαισιωθεί από νέους επιστήμονες που θα προσφέρουν πολύ περισσότερα.
 
Άλλωστε θεωρεί πως η ένταση της εργασίας στο Νοσοκομείο είναι πολύ υψηλή, και αυτό που χρειάζονται από την κοινωνία είναι στήριξη. 

Σημαντική η παρουσία του συλλόγου 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις και προοπτικές του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και τις νέες στοχοθεσίες.
 
Ο κ. Φιλιππίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου που είναι πάντα δίπλα στο Νοσοκομείο, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στις ποικίλες τους ανάγκες και αγωνίες.
 

Άλλωστε η βασική συμβολή τους έγκειται στο ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο είναι το κυριότερο όλων, ώστε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για ένα αξιοπρεπές, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας στη Ροδόπη, να μην αισθάνονται μόνοι.
 
«Δεν είστε μόνο Φίλοι του Νοσοκομείου, είστε Φίλοι της Διοίκησης και των Εργαζομένων, αλλά κυρίως Φίλοι των ασθενών και των συνοδών τους. Αυτοί σας έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους μας και γι’ αυτό το λόγο όλες σας οι δράσεις κινούνται και θα πρέπει να κινούνται γύρω από αυτούς» ανέφερε, μιας και αυτοί δεν πρέπει να αισθάνονται ποτέ μόνοι στο δύσκολο χώρο ενός Νοσοκομείου, ευρισκόμενοι σε μια δύσκολη συνθήκη υγείας και σε αυτούς παρακάλεσε να συνεχίσουν πρωτίστως να εξυπηρετούν και να συμπαραστέκονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.