Σταθερο το κοστος του χριστουγεννιατικου τραπεζιου

Ίδιες οι τιμές διασφαλισμένη η ποιότητα από τα κρεοπωλεία της Κομοτηνής

Ξεκίνησε σιγά σιγά η κίνηση στην αγορά της Κομοτηνής, με τους συμπολίτες μας να ετοιμάζονται για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Βέβαια φέτος η αγορά αντιμετωπίζει μια ιδιάζουσα κατάσταση, μιας και η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα είναι η Κυριακή, όταν αναμένεται και να κορυφωθεί η κίνηση για να αγοραστούν τα αγαθά που θα γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είτε αυτά είναι χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα ή και μοσχαρίσιο.
 
Αυτό που θα συναντήσουν οι καταναλωτές, επιλέγοντας τα κρεοπωλεία της Κομοτηνής, θα είναι τιμές που παραμένουν σταθερές σε σχέση με πέρυσι. Πέρα από τις σταθερές τιμές οι κρεοπώλες, με τους οποίους πολλές φορές οι καταναλωτές έχουν προσωπικούς δεσμούς χρόνων, δεν έκαναν υποχωρήσεις στην ποιότητα των προϊόντων τους.
 
 

Χοιρινό, γαλοπούλα και Μπάμπω 

Βέβαια με τα χρόνια της κρίσης έχει υπάρξει συμπίεση στην αγορά, σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών κ. Περικλής Δογραματζής, όμως οι τιμές είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι, γιατί προσπαθούν να τις κρατήσουν όσο το δυνατόν χαμηλά, παρέχοντας εντόπια παραγωγή, ιδιαίτερα στο μοσχαρίσιο και το χοιρινό, με τις γαλοπούλες και τα κοτόπουλα να προέρχονται από πτηνοτροφεία.
 
«Όλα τα κρέατα είναι κρεοσκοπημένα, ελεγμένα» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτή η εποχή την τιμητική της έχει η τηγανιά και η πανσέτα, ενώ στο τραπέζι αρκετών Θρακιωτών θα βρίσκεται και η Μπάμπω, η οποία παρόλο που δεν είναι τόσο γνωστή στους νεότερους, αποτελεί για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

  

Εμπιστοσύνη στους κρεοπώλες 

Αυτό που θα κρίνει βέβαια πώς θα κινηθεί η αγορά θα είναι οι τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όταν θα γίνουν και οι περισσότερες αγορές, όμως ο κ. Δογραματζής σημειώνει πως όσοι επιθυμούν να φάνε ποιοτικό κρέας, θα επιλέξουν τα καταστήματα και τους κρεοπώλες που γνωρίζουν, μιας και με τα χρόνια έχουν χτίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους, αποφεύγοντας το ρίσκο των απρόσωπων αγορών.
 
Άλλωστε οι κρεοπώλες έχουν σταθερές σχέσεις και οι ίδιοι με τους παραγωγούς, διασφαλίζοντας αφενός ότι οι καταναλωτές θα βάλουν στο τραπέζι τους ένα ποιοτικό προϊόν, αλλά και πως οι παραγωγοί θα απολαύσουν τους κόπους των προσπαθειών τους.
 
Όσο για τις προπαραγγελίες, αυτές είναι πολύ χαμηλές, και επικεντρώνονται είτε σε γαλοπούλα ή χοιρινό, με τους περισσότερους να έρχονται τις τελευταίες μέρες, όταν και θα ξέρουν, σε ένα δύσκολο μήνα όπως το Δεκέμβριος, πόσα τους απομένουν να διαθέσουν για τις γιορτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.