Σταθερη η παρουσια των Σαμαρειτων του Ερυθρου Σταυρου Κομοτηνης στον Εβρο

Παραμένουν και πλέον φροντίζουν και για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό

Θερμομετρήσεις στις Φυλακές Κομοτηνής ξεκίνησε ο Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής

Συνεχίζουν να δίνουν το παρών στον Έβρο τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, με τους Σαμαρείτες να βρίσκονται εκεί από την πρώτη στιγμή.

Πλέον η δράση τους, με την μείωση των επεισοδίων στα σύνορα, έχει και μια νέα παράμετρο, την προστασία από τον κορωνοϊό και έτσι πλέον κάνουν θερμομέτρηση σε κάθε εισερχόμενο προς το σημείο.

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Σαμαρειτών κ. Κωνσταντινος Ιμανιμίδης, από την πρώτη στιγμή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στα σύνορα, και πλέον με εντολή της αστυνομίας, ο κάθε εισερχόμενος προς το σημείο μηδέν θερμομετρείται προληπτικά.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν τα τμήματα Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης , Καβάλας και Δράμας που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, με το τμήμα της Κομοτηνής να στέλνει τρείς με τέσσερις εθελοντές καθημερινά, άλλους αυθημερόν και άλλους για λίγο μεγαλύτερο διάστημα, με το μέτρο αυτό να συνεχίζεται μέχρι να μην υπάρχει η ανάγκη.

Οι εθελοντές είναι έτοιμοι 24 ώρες το 24ωρο, καλύπτοντας όλη την περιοχή με τη μονάδα πρώτων βοηθειών που έχει στηθεί στο τελωνείο.

Όσο για τις παρεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνουν ο κ. Ιμανιμίδης εξήγησε ότι στην αρχή είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετούς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο αστυνομικών, των οποίων τα περιστατικά επιλήφθηκαν επιτόπου. Τα πράγματα είναι πιο ήρεμα από πλευράς επεισοδίων πλέον, οπότε παράλληλα με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον κορωνοϊό, είναι σε ετοιμότητα, και ανέλαβαν τις θερμομετρήσεις σε όσους εισέρχονται, ακόμα και για τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια ο οποίος επισκέφτηκε την Τρίτη την περιοχή.

Θερμομετρήσεις στις Φυλακές Κομοτηνής

Βέβαια παρόλο που πλέον δεν υπάρχουν πολλές δράσεις στην Ροδόπη, οι Σαμαρείτες δεν σταματούν την προσφορά τους.

Έτσι πέρα από τη δύναμη των 3-4 ατόμων που στέλνουν καθημερινά στον Έβρο, ξεκίνησαν από την Τρίτη θερμομετρήσεις σε όλους τους εισερχόμενους στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής.

Είναι μια δράση που έχει αναλάβει ο Ελληνικός Ερυθρός σταυρός σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, καλύπτοντας και εκεί τις ανάγκες.

Παράλληλα συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να παρέμβουν οι εθελοντές τους οπουδήποτε χρειαστεί, ανάλογα με την υφιστάμενη κατάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.