Σταθερες οι τιμες, μικρη η αγοραστικη δυναμη για το πασχαλινο αρνι

Στα 8,5 ευρώ και φέτος η τιμή του αρνιού και του κατσικιού στην αγορά της Κομοτηνής - Συνεχίζει να επιμένει στα εντόπια

Σταθερές παραμένουν φέτος οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι στην αγορά της Κομοτηνής, που για ακόμη μια χρονιά, σε πείσμα των καιρών, επιμένει στα ντόπια προϊόντα. Οι περισσότερες παραγγελίες, έχουν γίνει, παρόλο που ακόμα απομένουν αρκετοί καταναλωτές που μπορεί να περάσουν και να κάνουν τον έλεγχο τιμών. 

Οι περισσότεροι επιμένουν παραδοσιακά, σε αρνί, κατσίκι αλλά και τα συστατικά για μαγειρίτσα και κοκορέτσι, εξήγησε ο κ. Περικλής Δογραματζής, πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ροδόπης, που σημείωσε ότι κάποιοι που δεν μπορούν να πάνε σε αρνί ή κατσίκι για τους δικούς τους λόγους θα φάνε μοσχαράκι ή χοιρινό.
 

Όποια και να είναι όμως η επιλογή του κρέατος, σύμφωνα με τον κ. Δογραματζή, γενικότερα παρατηρείται μια τάση περιορισμού της κατανάλωσης πολύ περιορισμένα. Ο περιορισμός που υπάρχει είναι αυτονόητος και οι περικοπές δυστυχώς είναι από όλους μας και προς όλους μας» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως οι τιμές παρέμειναν σταθερές στα 8,5 ευρώ για το εντόπιο κατσίκι και αρνί.
 
«Ο κόσμος υποστηρίζει την εντοπιότητα και πρέπει να την υποστηρίξει» σημείωσε, τονίζοντας πως οι κρεοπώλες από την πλευρά τους προσπαθούν να βοηθήσουν τον κτηνοτρόφο, τον παραγωγό, όλο τον κύκλο εργασιών, ενώ τα κρέατα είναι σφραγισμένα και ελεγμένα σύμφωνα με τους νόμους.
 

Επιπλέον η διαχείριση που κάνουν στο κρέας οι καταστηματάρχες γίνεται σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και δεν εκθέτουν ούτε στο παραμικρό σε κίνδυνο κανέναν, μιας και όλα τα κρέατα βρίσκονται μέσα στο ψυγεία και τις προθήκες.
 
Παρόλα αυτά και φέτος συνεχίστηκε το φαινόμενο που θέλει πολλούς να μειώνουν την κατανάλωσή τους, με τον κ. Δογραματζή να σημειώνει πως «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Ωστόσο υπάρχουν ακόμα οι οικογένειες που συνεχίζουν να παίρνουν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι, το οποίο θα ψήσουν στη σούβλα κρατώντας τα οικογενειακά δεδομένα, που τους φέρνει πιο κοντά. Και ό,τι και αν προτιμούν, αρνί ή κατσίκι, οικογένειες ακόμα τηρούν την παράδοση ατόφια, κάνοντας την γιορτή πιο ευχάριστη με τις αναμνήσεις να μένουν για χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.