Σταθερα θετικο το ταμειο του Δημου Κομοτηνης

Λίγο πριν από το τέλος του χρόνου το υπόλοιπο του ταμείου ανέρχεται σε 8.300.000 ευρώ

Καλή χρονιά για τα οικονομικά του Δήμου, χαρακτήρισε το 2018 ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, κάνοντας ένα απολογισμό της οικονομικής χρονιάς.
 
Ο Δήμος μπήκε με φόρα στο οικονομικό έτος από το 2017, όταν και σύμφωνα με τον ισολογισμό παρουσίασε πλεόνασμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καλύπτοντας τα έξοδα από τα έσοδα και αφήνοντας ένα ποσό στα ταμειακά διαθέσιμα, που ανέρχεται στα 8.700.000 ευρώ, το οποίο θα μετακυλήσουν στη συνέχεια προς όφελος των Δημοτών.
 
Αυτό γίνεται μέσα από την ένταξή των πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό, ώστε να περάσουν στην αγορά, στους πολίτες και σε έργα, αλλά και στην κάλυψη υποχρεώσεων.
 
Θεωρεί μάλιστα πως τα αποτελέσματα του 2018 θα δείξουν και πάλι πλεόνασμά, κρίνοντας από την εξέλιξη των οικονομικών, ενώ υπάρχει και βελτίωση σε όλα τα βασικά μεγέθη.
 
Έτσι το υπόλοιπο του ταμείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της 27 Δεκεμβρίου 2018, είναι 8.300.000 ευρώ, μιας και έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα κεφάλαια για έργα από το ταμείο.
 
Σημείωσε όμως πως παρά τον προγραμματισμό που γίνεται πολλές φορές τα χρήματα δεν ξοδεύονται εντός του έτους, μιας και οι διαδικασίες του Δημοσίου είναι τόσο χρονοβόρες, που για να συμπληρωθεί ένα έργο περνούν μέχρι και δύο χρόνια.
 
Παράλληλα εντός του έτους συγκεντρώνονται ποσά από υποχρεώσεις προς το Δήμο, για αυτό και διατηρείται αυτό το υψηλό απόθεμα.
 
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που έφερε ο κ. Πολιτειάδης ήταν η αγορά τριών απορριμματοφόρων αξίας 600.000 ευρώ για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής, η διαδικασία για τα οποία ξεκίνησε στην αρχή του 2018, και μετά από ένα χρόνο, παρόλο που έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος, θα ολοκληρωθεί εντός των πρώτων μηνών του 2019.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.