Σταση εργασιας στα νοσοκομεια
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από το πρωί τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή που είναι η 12η Μαΐου.
Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η στάση εργασίας γίνεται με βασικά αιτήματα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, καθώς και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η στάση εργασίας λήγει στις 3 το μεσημέρι.
Την άνω ανακοίνωση έρχεται να επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος Εργαζομένων Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Λάζαρος Αλαντζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σχετική εγκύκλιο που έχει αποσταλεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. «Πρόκειται για μια 3ωρη στάση εργασίας σε όλη την χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή. Δεν έχει όμως διεκδικητικό χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Αλατζίδης, τονίζοντας ότι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής «δυστυχώς δεν υπήρχε συμμετοχή».
Εξάλλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής ετοιμάζεται να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή μεταθέτοντάς την στις 17 Μαΐου. Η εκδήλωση θα αρχίσει «με μία λειτουργία στο μοναστήρι της Πανδρόσου και θα ακολουθήσει γλέντι. Κατά την εκδήλωση θα τιμηθούν επίσης οι συνταξιούχες νοσηλεύτριες για την πολύχρονη προσφορά τους με μια πλακέτα».
Ν.Χ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
