Σταση εργασιας πραγματοποιησαν οι εργαζομενοι του Θεραπευτηριου Χρονιων Παθησεων

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί από τις 9:30 μέχρι τις 10:30 οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Κομοτηνής .

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο θεραπευτήριο και οδήγησαν τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας εξήγησε ο αντιπρόεδρος των εργαζόμενων Αθανάσιος Σπορίτας. «Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού διότι σε κάθε βάρδια είναι δυο άτομα και με την μεταφορά των παιδιών στο ανακαινισμένο κτίριο τα προβλήματα μεγάλωσαν. Έχουμε δυο ορόφους, ισόγειο και πρώτο όροφο, στους οποίους έχει θαλάμους με παιδιά τα οποία είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν δύο άτομα που κάνουν βάρδια. Επίσης γίνονται και καταστροφές στο κτίριο και μάλιστα μας έκαναν παρατήρηση ότι αφήνουμε σκόπιμα τα παιδιά να κάνουν τις καταστροφές. Εκτός αυτού υπάρχει και ο κίνδυνος τα παιδιά να τραυματιστούν. Μέσα σε όλα αυτά η διεύθυνση μας ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα επωμίζονται το βάρος των καταστροφών που προκαλούν τα παιδιά ».

Τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι να προσληφθεί άμεσα διοικητικό προσωπικό, ένας φυσιοθεραπευτής, ένας ψυχολόγος, ένας εργασιοθεραπευτής και επίσης να αγορασθεί ένας εγκεφαλογράφος για τον κ. Γκεβρέκη που είναι απαραίτητος ώστε να λειτουργεί σωστά το θεραπευτήριο.

«Προβλήματα υπάρχουν και στις κτιριακές εγκαταστάσεις, γιατί έτσι όπως είναι μπορεί να χτυπήσει κάποιο παιδί ή να πέσει και να φέρει την ευθύνη το προσωπικό», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Αθανάσιος Σπορίτας.

Μ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.