Σταση αναμονης για τα ακινητα που περνουν στο Υπερταμειο απο το Δημο Κομοτηνης

Να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ της απόφασης για την παραχώρηση ακινήτων ζητά από τους Δήμους η ΚΕΔΕ

Στάση αναμονής, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλα τα ακίνητα του δημοσίου που έχει στην κατοχή του και έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο, τηρεί ο Δήμος Κομοτηνής, για να ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός του στις 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και όχι στο Υπερταμείο, προχώρησε την Τετάρτη στην έκδοση νεότερου ομόφωνου ψηφίσματος, μέσω του οποίου ζητά από τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ προκειμένου να μην  ισχύσει το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται στην Ελληνική  Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ακίνητα που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση ή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.
 
Επιπλέον στο ψήφισμα προτείνεται τα Δημοτικά Συμβούλια να κοινοποιήσουν το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου 2018 την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ.
 
Παρόλα αυτά ο Δήμος Κομοτηνής, που ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής των επίμαχων ακινήτων, που να υπενθυμίσουμε περιλαμβάνουν το κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο, την Καπναποθήκη, αλλά και χώρους στάθμευσης που ανήκουν σε αυτόν, τηρεί στάση αναμονής.
 
Άλλωστε και σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, τα οποία δεν απεμπολεί μην προχωρώντας στις διαδικασίες, και συνεχίζοντας την χρήση των χώρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.