Σταση αναμονης απο τους δικηγορους της Ροδοπης

Ενημερώθηκαν για την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού τους στη χθεσινή γενική συνέλευση

Στάση αναμονής, ενόψει της εξαγωγής συμπερασμάτων από τις συναντήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο ανάμεσα σε αντιπροσωπεία των επιστημονικών φορέων και σε εκπροσώπους της τρόικας, υπεύθυνους για τα θέματα ασφάλισης, τηρούν οι δικηγόροι του νομού Ροδόπης, συνεχίζοντας πάντως να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Στη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, αλλά και για την αναλογιστική μελέτη σχετικά με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
 
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, μετέφερε καταρχήν στους συναδέλφους του ότι παραμένει η ρήξη ανάμεσα στους επιστημονικούς φορείς και την ελληνική κυβέρνηση, αφού η τελευταία δεν έχει μετατοπιστεί ουσιωδώς από τις αρχικές της θέσης σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα. Επιπλέον, ενημέρωσε αναλυτικά για το περιεχόμενο της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου των Νομικών, που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος και παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια των προέδρων. Η εκπόνηση της επίμαχης μελέτης έγινε με σκοπό να καταδειχθεί ότι οι δικηγόροι επιθυμούν να συμβάλουν ουσιαστικά, με θέσεις, συγκεκριμένα στοιχεία και ολοκληρωμένη τεκμηριωμένη πρόταση στη συζήτηση για το ασφαλιστικό.
 
Τα συμπεράσματα της μελέτης, όπως τα παρουσίασε ο αναλογιστής, Επίκουρος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αλέξανδρος Ζιμπίδης, θέλουν την πρόταση της μελέτης να μην έχει αναλογιστική βάση, ούτε ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών. «Η πρόταση του υπουργείου μεταφέρει και πολλαπλασιάζει στο άμεσο μέλλον το πρόβλημα»», είχε παρατηρήσει μεταξύ άλλων ο Επίκουρος Καθηγητής.
 
Όπως εξάλλου μετέφερε ο κ. Κυμπαρίδης, «με βάση του κανόνες της αναλογιστικής επιστήμης δεν μπορεί να φτιαχτεί κανένα σύστημα ασφάλισης αν συσχετιστούν τα εισοδήματα με τις εισφορές». «Γιατί έτσι δεν μιλούμε για αναλογιστικό σύστημα, αλλά για λογιστικό», επισήμανε, «το οποίο παραπέμπει ευθέως σε δημιουργία φορολογικού και όχι ασφαλιστικού συστήματος».
 
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων η αποχή των δικηγόρων έχει παραταθεί μέχρι και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.