Στα σκαρια το νεο νοσοκομειο Κομοτηνης;

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας είχε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο με θέμα την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μαζί με τον Υπουργό ο Δήμαρχος Κομοτηνής και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Δημήτρης Κοτσάκης, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιάννης Καβαρατζής και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Χριστοφορίδης.

Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας μαζί με τον Υπουργό συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Χάρης Λαμπρόπουλος και ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργείου Υγείας κ. Κόκκινος.

Αφού παρουσίασαν τη σημασία και την αναγκαιότητα της κατασκευής του νέου νοσοκομείου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία προέβησαν σε ανακοινώσεις που αφορούν τα ακόλουθα:

• Πρώτον τη χρηματοδότηση με 1.5 εκατ. ευρώ της προμελέτης, που εκπονεί η Νομαρχία προκειμένου να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, και

• την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ το αμέσως επόμενο διάστημα και τη γρήγορη δημοπράτησή του.

Το νέο νοσοκομείο θα συμπεριλαμβάνει 234 κλίνες και θα ανεγερθεί στον παρακείμενο χώρο του υφιστάμενου παλιού νοσοκομείου, ενσωματώνοντας όλες τις υπερσύγχρονες προδιαγραφές.


Επίσης, δόθηκαν οι απαιτούμενες εντολές από τον αρμόδιο Υπουργό για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, όπως και επιβεβαιώθηκε η ένταξη και η δημιουργία του αγροτικού ιατρείου στον οικισμό Φαναρίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας οι δύο Υπουργοί έκαναν δηλώσεις.

Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Υγείας:

«Η Κομοτηνή θα κάνει το όραμα πραγματικότητα»

Αφού χαιρέτησε την αντιπροσωπεία από το νομό Ροδόπης ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε κι αυτός με τη σειρά του ότι θέτει τον θεμέλιο λίθο για ένα έργο όραμα των κατοίκων της Ροδόπης που θα αντικατοπτρίζει την πορεία ανάπτυξής της. «Η Κομοτηνή θα αποκτήσει το δικό της νοσοκομείο. Δόθηκαν ήδη οι κατευθύνσεις τόσο προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου που είναι εδώ, αλλά και προς τη ΔΕΠΑΝΟΜ να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και πιστεύουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να θέσουμε τον θεμέλιο λίθο γι΄ αυτό το έργο που είναι όραμα των κατοίκων της περιοχής και που έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προϋπόθεση για να προχωρήσουν όλα τα υπόλοιπα σχέδια για να διαμορφωθούν συνθήκες ασφάλειας και σιγουριάς για τους κατοίκους και για τους χιλιάδες επισκέπτες. Δε θα μπούμε σήμερα σε λεπτομέρειες σε ότι αφορά τις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθηθούν. Εκείνο που απλώς σημειώνουμε είναι ότι, όπως είπα πρωτύτερα, όνειρο γενεών γίνεται πλέον πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Παιδείας:

«Επισπεύδουμε τα έργα για ένα σύγχρονο νοσοκομείο»

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τη συνέπειά του, αλλά και για την έμπρακτη αγάπη που εκδηλώνει προς την περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα προς το Νομό Ροδόπης, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι κλείνει επιτέλους το κενό που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα την τοπική κοινωνία.

«Σήμερα καταλήξαμε ότι το έργο προχωρά, ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε τις απαιτούμενες εντολές για να δρομολογηθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αφού ολοκληρωθεί η προμελέτη και η μελέτη εφαρμογής και η ΔΕΠΑΝΟΜ αναλαμβάνει τώρα το βάρος της ευθύνης.

Εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας θέλω να τον ευχαριστήσω, να πω ότι βάζουμε ουσιαστικά τις βάσεις για την επίλυση ενός ζητήματος που για πολλές δεκαετίες ήταν όνειρο της περιοχής και επιλύουμε ένα ζήτημα το οποίο ουσιαστικά απασχολούσε το σύνολο των κατοίκων της περιοχής σε μια στιγμή που η περιοχή ανοίγει τις πόρτες της για να δεχθεί και από τα βόρεια, αλλά και από τα ανατολικά σύνορα νέο δυναμικό τουριστικό κυρίως, σε μία εποχή που η περιοχή προσπαθεί να αναζητήσει νέες προοπτικές ποιοτικής ανάπτυξης που τις έχει ανάγκη όχι μόνο η ίδια και οι κάτοικοί της, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα» είπε ο κ. Στυλιανίδης για να καταλήξει: «Από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να επισπεύδουμε τα έργα και να έχουμε γρήγορα το αποτέλεσμα, δηλαδή ένα σύγχρονο νοσοκομείο που θα απαντά στις προσδοκίες των κατοίκων».

Επιμέλεια Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.