Στα σκαρια τα σφαγεια

Ως γνωστόν, το κτίριο των δημοτικών σφαγείων Κομοτηνής έχει παραχωρηθεί εδώ και πέντε μήνες στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, μετά από αίτημα της προέδρου Βιργινίας Τσουδερού. Στα παλιά σφαγεία θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις του Ιδρύματος, όπως και άλλων φορέων, ενώ θα δίνεται προτεραιότητα σε αιτήματα του δήμου Κομοτηνής, όπως είχε αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

«Είμαστε σε αναμονή αποπεράτωσης του έργου. Σ’ αυτή τη φάση είναι στο προσχέδιο της μελέτης αποκατάστασης. Μας έχουν επισκεφθεί τοπογράφοι, μουσειολόγοι, σύμβουλος για τη βιωσιμότητα των προτάσεων που υπέβαλε ο σύλλογός μας και ο σύλλογος της Ξάνθης. Το επόμενο δίμηνο το προσχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. Αρχικά πρέπει να γίνει η εκταμίευση κάποιων χρημάτων και φυσικά η εύρεση χορηγών. Τα βήματα που γίνονται είναι αρκετά σοβαρά και είναι βασικό που οι ειδικοί λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ντόπιων».

Η κ. Τσουδερού
από το Νοέμβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη είχε επισκεφθεί το χώρο των παλιών σφαγείων 2 – 3 φορές, αλλά στη συνέχεια λόγω ενός ατυχήματος δεν είναι σε θέση να μετακινείται κι ενημερώνεται τηλεφωνικά για την πορεία των εργασιών, όπως εξήγησε η κ. Μαμούκαρη.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.