«Στα κομματικα οργανα ειναι καλο να εναλλασσονται πολλα στελεχη»

Ενδεχόμενο επίσπευσης του τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου και άμεσης διάλυσης του Πολιτικού Συμβουλίου διαφαίνεται μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Όπως μετέφερε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Παύλος Δαμιανίδης «η θητεία όλων των οργάνων, κεντρικών, περιφερειακών και τοπικών του ΠΑΣΟΚ, έληγε τον περασμένο Ιούνη. Οι πολιτικές εξελίξεις υποχρέωσαν σε παράταση της θητείας τους, διότι από τα τέλη Ιουνίου διαφαινόταν η προοπτική των εθνικών εκλογών και στη συνέχεια προέκυψε η αλλαγή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να δοθεί δεύτερη παράταση.

Η ουσία είναι ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες θα γίνουν μετά το συνέδριο.

Ακούσαμε να γίνεται λόγος για διάθεση επίσπευσης των διαδικασιών κι αυτό θεωρώ ότι είναι σωστό, γιατί πρέπει να πάμε σε εκλογή νέων οργάνων, όπως επίσης και σε ανασυγκρότησή τους τα οποία υπό τη μορφή αυτή είχαν πολλές αδυναμίες.

Θα πρέπει άμεσα να σκεφτούμε το νέο οργανωτικό μοντέλο του ΠΑΣΟΚ, να εγκριθεί στο επόμενο Συνέδριο που θα διεξαχθεί μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε εκλογή οργάνων».


Σε ερώτηση για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για γραμματέας της Νομαρχιακής, ο κ. Δαμιανίδης απάντησε. «Στα κομματικά όργανα είναι καλό να εναλλάσσονται πολλά στελέχη. Πρώτον γιατί αποτελεί μια μεγάλη εμπειρία για όλα τα στελέχη που ασχολούνται με την πολιτική αλλά και γιατί κάθε στέλεχος που αναλαμβάνει μια παρόμοια θέση – θέση που έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα, απαιτεί θυσίες κι έχει μεγάλη φθορά, πολιτική και ψυχολογική – απευθύνεται σε στελέχη που έχουν τη διάθεση και τη φρεσκάδα να προσφέρουν καθώς και νέες ιδέες να καταθέσουν».

Αναφορικά με τη δική του συμμετοχή και παρουσία στα εσωκομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από το νέο μοντέλο, τα νέα όργανα και το αν θεωρεί ότι έχει κάτι να προσφέρει.

Μιλώντας για το νέο μοντέλο που θα διαμορφωθεί, ο κ. Δαμιανίδης είπε ότι η συζήτηση δεν ξεκίνησε επίσημα στο κόμμα. «Εδώ και πολύ καιρό έχει εκφραστεί προβληματισμός για την οργανωτική δομή, χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Θεωρώ ότι όλα θα ξεκινήσουν από μια πρόταση που θα διαμορφωθεί καταρχήν από τον πρόεδρο – ο οποίος δήλωσε πως τις επόμενες μέρες θ’ ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις του – θα υπάρξει πρόταση από το Πολιτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει συζήτηση»
κατέληξε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.