«Στα ιδια μερη θα ξαναβρεθουμε» απο το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Η παράσταση που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι φοιτητές στο 4ο έτος της ειδικότητας των ελληνικών παραδοσιακών χορών μάγεψε για ακόμα μια χρονιά το κοινό

Μια μουσικοχορευτική παράσταση που κρύβει μια υπόσχεση, «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «Γ.Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής το 4ο έτος της ειδικότητας των ελληνικών παραδοσιακών χορών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής.
 
Η μουσικοχορευτική παράσταση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους φοιτητές της ειδικότητας, και αποτελεί και την τελική τους εργασία, με τον υπεύθυνο της ειδικότητας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Φίλιππο Φιλίππου, να σημειώνει πως αυτή είναι η 7η χρονιά που γίνεται με αυτό τον τρόπο.
 

Η παράσταση των παιδιών είχε το θέμα «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» εμπνεόμενοι από τους απόφοιτους του 2016, οι οποίοι επί σκηνής είχαν δώσει την υπόσχεση στον εαυτό τους και το τμήμα, ότι κάποια μέρα θα ξαναβρεθούν, κάτι που έγινε το Σάββατο.
 
Με την αφορμή του εορτασμού των 35 ετών του ΤΕΦΑΑ, ήταν μια καλή ευκαιρία να οργανώσουν μια παράσταση με αυτό το θέμα, σημείωσε.
 

Φέτος τα παιδιά της ειδικότητας ήταν μόνο τέσσερα, που όπως τόνισε κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα βγάλουν πέρα, ενώ συνέβαλλαν των άλλων ετών, τους οποίους ευχαριστούν βαθύτατα.
 
Οι φοιτητές της ειδικότητας ήταν οι Αγγελική Καραγιάννη, Στέλλα Παπαδοκοκολάκη, Ισίδωρος Ρωσταδάκης και Αθανάσιος Συκάς, ενώ στην παράσταση παρουσιάστηκαν χοροί από τα Πιέρια όρη, τη Μικρά Ασία, τη Δράμα, τη Χίο και την Κρήτη. 

Μια σημαντική παράσταση για το Τμήμα 

Το παρόν στην παράσταση έδωσαν πολλοί φίλοι, γνωστοί και συμφοιτητές, ενώ χαιρέτησαν η Κοσμήτορας της Σχολής κ. Ελένη Δούδα και η Αντιπρύτανης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.
 
Η κ. Δούδα σημείωσε πως αυτή η παράσταση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κλείσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια του τμήματος, με την παράσταση, εκτός από τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, να αγκαλιάζει με σεβασμό και γνώση τη λαϊκή μας παράδοση, προβάλλοντας τα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας, εσωτερικεύοντας όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα που δημιουργούνται από στιγμές αποχωρισμού ή υποδοχής αγαπημένων προσώπων, δίνοντας την ηχηρή υπόσχεση ότι «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» συνδέοντας το χθες και το σήμερα.
 

Η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου από την πλευρά της ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρόν σε αυτή την εκδήλωση, την οποία αγκαλιάζουν πολύ και οι φοιτητές της ειδικότητας αλλά και οι φίλοι και συμφοιτητές τους, ενώ και οι καθηγητές χαίρονται αυτή τη δημιουργικότητα που τους συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.