Στα χερια των δημων οι προμηθειες του προγραμματος ΤΕΒΑ για το 2016

Διανέμονται από χθες είδη παντοπωλείου σε 5.000 οικογένειες στη Ροδόπη

Πορτοκάλια, μήλα, μακαρόνια, φέτα, λάδι και αρκετά ακόμα προϊόντα, που υπόσχονται να καλύψουν ένα μέρος των άμεσων διατροφικών αναγκών των άπορων οικογενειών της περιοχής μας, ξεκίνησαν να διανέμονται από χθες το πρωί στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του δήμου Κομοτηνής. Οι διανομές των ειδών παντοπωλείου, που έχουν αποδέκτες του ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας, θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο στα σημεία, που έχουν οριστεί από τους 4 δήμους του νομού Ροδόπης. Δέματα με τρόφιμα θα παραλάβουν συνολικά 5.000 οικογένειες σε επίπεδο νομού και ειδικότερα 2.100 στον δήμο Κομοτηνής.
 
Η διαδικασία διανομής της πρώτης ημέρας στο Πολυλειτουργικό Κέντρο κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και καθυστερήσεις. «Όλοι οι συμπολίτες μας θα πάρουν αυτά που δικαιούνται, χωρίς προβλήματα», διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικών πολιτικών, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα ΤΕΒΑ για το 2016 πρόκειται να περάσει στη διαχείριση του δήμου.
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι τρέχουσες διανομές τροφίμων σε δικαιούχους του προγράμματος αφορούν στο έτος 2015. Οι αντίστοιχες προμήθειες για το 2016 έχουν «σκοντάψει» σε προβλήματα, που παρουσιάστηκαν στους διαγωνισμούς του κεντρικού υπουργείου, και όπως φαίνεται το έργο των προμηθειών θα αναλάβουν να το διεκπεραιώσουν οι συμπράττοντες δήμοι. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σωτηρακόπουλος, έχει ήδη συγκροτηθεί η επιτροπή έργου, με πρόεδρο τον ίδιο, η οποία θα δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο κ. Σωτηρακόπουλος υποστήριξε πως ο δήμος Κομοτηνής, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του επόμενου προγράμματος ΤΕΒΑ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.