Στα ακρα η κοντρα «Σπαρτακου» και Φιλοζωικης

Το διάβημα της δημοτικής παράταξης στον Γ. Πετρίδη και η προσφυγή στην Αστυνομία - Παναγιώτης Γκουδουσίδης «Αν κάποιοι θα έπρεπε να κληθούν από την Αστυνομία, είναι τα στελέχη του Σπάρτακου»

Σε νέα διάσταση πέρασε η κόντρα της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» με τη Φιλοζωική ομάδα Κομοτηνής, με τη δημοτική παράταξη να βάζει πλέον στο στόχαστρό της προσωπικά τον κ. Παναγιώτη Γκουδουσίδη, ζητώντας σε σχετική επιστολή της από τον κ. Πετρίδη την «καρατόμησή» του από την Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.
 
Οι άνθρωποι του «Σπάρτακου», που δηλώνουν θιγμένοι από αναρτήσεις του κ. Γκουδουσίδη στο facebook, απευθύνθηκαν για τον ίδιο λόγο και στις αστυνομικές αρχές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την κλήση του κ. Γκουδουσίδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής όπου εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών αρχών. Η κλήση του κ. Γκουδουσίδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των φιλόζωων της πόλης, αρκετοί εκ των οποίων βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους. 

Παναγιώτης Γκουδουσίδης «Η Φιλοζωική δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν και ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα»

Εξερχόμενος του Αστυνομικού Μεγάρου ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής, δήλωσε απογοητευμένος από την μη παρουσία εκπροσώπου του «Σπάρτακου» στην διαδικασία, εκφράζοντας την έκπληξή του για την κλήση του από την Αστυνομία. «Προσωπικά βρέθηκα προ εκπλήξεως με αυτό το κάλεσμα γιατί θεωρώ ότι αν έπρεπε κάποιος να εμφανιστεί ενώπιον της αστυνομίας, είτε από την Φιλοζωική είτε από τον Δήμο ή οποιονδήποτε αρμόδιο, θα έπρεπε να είναι τα στελέχη του Σπάρτακου» τόνισε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως « η Φιλοζωική δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν και ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα».
 
«Στην αρχή τα έβαλαν με τα σπιτάκια που τοποθετήσαμε επί της Δημοκρίτου. Έκαναν τις μηνύσεις τους, λάβαμε την κατάλληλη άδεια από το δημοτικό συμβούλιο και το θέμα τελείωσε εκεί. Ωστόσο η παράταξη του Σπάρτακου σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε σχετικές αναρτήσεις των μελών της, τα βάζει με τα ζώα. Το πρόβλημά μου ως απλός πολίτης που αγαπάει τα ζώα και σέβεται τον συνάνθρωπο είναι ότι βάζουν μπροστά τα ζώα, εκφράζοντας μάλιστα ακραίες αντιλήψεις όπως η ευθανασία ή το να στείλουμε τα σκυλιά στην Κίνα για σουβλάκια. Οι απόψεις αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα» τόνισε ο ίδιος για να επισημάνει πως «από την στιγμή που κανένας αρμόδιος δεν μπαίνει μπροστά και δεν παίρνει θέση, και από την στιγμή που σαν ομάδα έχουμε υπό την προστασία μας περισσότερα από 1000 σκυλιά μαντρωμένα, τα ταΐζουμε και τα φροντίζουμε με δικά μας έξοδα, φτάσαμε να τους πούμε “σταματήστε να επιτίθεστε στα ζώα” και πως αν θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση για να μαζέψουν κάποιες ψήφους ή κοινό, ας εκμεταλλευτούν το όλο ζήτημα αλλιώς και όχι βάζοντας μπροστά τα ζώα. Γιατί μετά από κάθε ανάρτησή τους υπάρχουν δηλητηριάσεις ζώων. Υπάρχουν άρρωστα μυαλά που ενθαρρύνονται και λένε ότι εφόσον ένας πολιτικός παίρνει τέτοια θέση, κάτι θα ξέρει και επομένως ας ρίξουμε και εμείς άφοβα το δηλητήριο». 

«Οι ακραίες αντιλήψεις των μελών του Σπάρτακου προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου»

Ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες του «Σπάρτακου» περί διαδικτυακών ύβρεων από μέλη της Φιλοζωικής ο κ. Γκουδουσίδης υπογράμμισε πως «το τι γράφει ο καθένας δεν είναι δικό μας θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ ακραίους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις αλλά και πάλι θεωρώ ότι αυτά δείχνουν την αγανάκτηση του κόσμου σε ό,τι αφορά τις απόψεις που εκφράζει ο Σπάρτακος και τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα. Οι ακραίες αντιλήψεις που εκφράζουν, περί ευθανασίας κλπ., οι νόμοι που επικαλούνται και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι αναδεικνύουν ως πρότυπο την Γερμανία, μία χώρα που νόμιμα έχει επιτρέψει την δημιουργία οίκων ανοχής για κτηνοβάτες, έχουν αγανακτήσει τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο κόσμος που ήρθε σήμερα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο που παρά τα όσα ειπώθηκαν η πλειοψηφία αυτών δεν είναι μέλη της φιλοζωικής και ήρθαν με ειρηνικές διαθέσεις από περιέργεια για το τι συμβαίνει». 

«Θα πρέπει οι κύριοι του Σπάρτακου να καταλάβουν ότι υπεύθυνος για την κατάσταση της πόλης είναι ο Δήμος Κομοτηνής»

«Ως φιλοζωική οι “επιθέσεις” αυτές μας έχουν κάνει πολύ πιο δυνατούς και φαίνεται από τη συμμετοχή του κόσμου σήμερα, ωστόσο λυπούμαστε για το γεγονός ότι κανένας από πλευράς του Σπάρτακου δεν προσήλθε σε διάλογο και προκαλούν μόνο θόρυβο» συνέχισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει οι κύριοι του Σπάρτακου να καταλάβουν ότι υπεύθυνος για την κατάσταση της πόλης είναι ο Δήμος Κομοτηνής» προς τον οποίο θα πρέπει να τεθούν και τα οποιαδήποτε ερωτήματα και αιτήματα. «Δεχόμαστε τις απόψεις τους αρκεί να είναι στοχοποιημένες προς τους αρμόδιους. Η φιλοζωική κάνει ένα έργο και όποιος το εκτιμάει, το εκτιμάει. Απαγορεύω να μου κάνουν κριτική γιατί αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε 1000 σκυλιά, τα ταΐζουμε και τα φροντίζουμε μόνοι μας. Προσωπικά έχω τέσσερα δικά μου καταφύγια και αυτό είναι δικό μου θέμα. Η φιλοζωική Κομοτηνής δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν και ειδικά σε αναρμόδιους» επανέλαβε για να καταλήξει ζητώντας την παρέμβαση του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων επί του θέματος.

Το αίτημα αντικατάστασης που κατέθεσε ο Σπάρτακος

Το αίτημα- δημόσιο κάλεσμα προς τον δήμαρχο Κομοτηνής, που έρχεται να «φουντώσει» την ήδη οξυμένη κόντρα, που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με αφορμή το θέμα των αδέσποτων:
 
«Κύριε δήμαρχε,
 
Με αφορμή (και) τις πρόσφατες χυδαίες και απρόκλητες επιθέσεις του προέδρου της Φιλοζωικής Κομοτηνής εναντίον της Παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όπου τις διάβασε πλήθος συνδημοτών μας σας καλούμε να αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί. Εδώ έχουμε ένα άτομο που αν επιτίθεται τόσο αναίτια και με τέτοιον φανατισμό σε ολόκληρη δημοτική παράταξη (της οποίας το «έγκλημα» ήταν ότι ασχολήθηκε σοβαρά με το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων), καθένας φαντάζεται τι φόβο προκαλεί σε όποιον μεμονωμένο πολίτη δεν συμμερίζεται τις περίεργες ιδέες του περί φιλοζωίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τόσοι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μας για να μας που ότι δεν τολμούν να μιλήσουν δημοσίως για τα προβλήματα που τους προξενούν τα αδέσποτα, γιατί φοβούνται κάποιους «φιλόζωους» που έχουν ξεφύγει από κάθε μέτρο κι έλεγχο.
 
Επειδή λοιπόν ο Δήμος έχει εκτεταμένη συνεργασία με την Φιλοζωική Κομοτηνής και εκ του νόμου δύο από τα πέντε μέλη στην Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων προέρχονται υποχρεωτικά από το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, σας καλούμε να πράξετε το στοιχειώδες: να αποδοκιμάσετε εμπράκτως τις εκφοβιστικές τακτικές του προέδρου της Φιλοζωικής(Π.Γ.) αντικαθιστώντας τον με άλλο μέλος της ίδιας(αναγκαστικά) ένωσης. Δεν μας αφορούν οι τυχόν προσωπικές σας σχέσεις αλλά σας καλούμε να ενεργήσετε ως δήμαρχος. Αν συνεχίσετε να περιλαμβάνετε τον εν λόγω στην ανωτέρω Επιτροπή-που μέχρι τώρα, όπως καλά γνωρίζετε, την ήλεγχε απολύτως- είναι σα να συναινείτε στο τραμπούκικο ύφος και στο αχαρακτήριστο ήθος των αναρτήσεων και θα θέσετε απέναντί σας όχι μόνο εμάς αλλά και την κοινωνία που υφίσταται όλη αυτήν την παράνοια». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.