Στα 8 εκ. ευρω φτανει το LEADER για τη Ροδοπη

6 εκπρόσωποι από την Ξάνθη και 5 από τη Ροδόπη στην ενιαία επιτροπή διαχείρισης του LEADER Ροδόπης και Ξάνθης - Θα κληθεί να αξιοποιήσει 8+6+2 εκ. ευρώ για τις δύο περιοχές

Συνολικά 16 εκ. ευρώ δια μέσω του LEADER θα κληθεί να διαχειριστεί το επόμενο διάστημα η Αναπτυξιακή Ροδόπης, με 8 εκ. ευρώ να προορίζονται για τη Ροδόπη, 6 εκ. ευρώ για την Ξάνθη αλλά και 2 εκ. ευρώ για το LEADER αλιείας, το οποίο είναι κοινό για τις δύο περιοχές.
 
Αυτό αποσαφηνίστηκε, σύμφωνα με την Εφημερίδα «Εμπρός» της Ξάνθης, σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ξάνθη, στην οποία συμμετείχαν από πλευράς Αναπτυξιακής ο πρόεδρός της και Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Στάθης Κεφαλίδης, ώστε να λυθούν διαδικαστικά θέματα για τη συνεργασία με την γειτονική Περιφερειακή Ενότητα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην απορρόφηση των κονδυλίων.
 
Κατά τη σύσκεψη φέρεται να αναφέρθηκε ότι τα προγράμματα του LEADER θα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, και έτσι αν οι προτάσεις που υποβληθούν στη Ροδόπη δεν καλύπτουν τα 8 εκ. ευρώ και η Ξάνθη έχει προτάσεις πάνω από 6 εκ. ευρώ τότε τα υπόλοιπα της Ροδόπης θα κατευθυνθούν στην Ξάνθη, καθώς και το αντίθετο.
 
Ακόμα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προέκυψε και η κατανομή των μελών της διαχειριστικής επιτροπής που θα «τρέξει» το ενιαίο LEADER στην οποία θα συμμετέχουν 6 εκπρόσωποι από την Ξάνθη και 5 από τη Ροδόπη, κάτι που φαίνεται πως πρότεινε η Αναπτυξιακή Ροδόπης ως χειρονομία καλής θέλησης.
 
Το επόμενο διάστημα μένει να οριστούν από πλευράς Ξάνθης και Ροδόπης οι εκπρόσωποι και οι αναπληρωματικοί που θα συμμετέχουν στην επιτροπή ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα έως τις 20 Ιουλίου που πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκρότηση και η αξιολόγηση της Επιτροπής ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των προτάσεων. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η Αναπτυξιακή Ροδόπης είχε κάνει την προετοιμασία της και έχει έτοιμες προτάσεις για το Leader Ροδόπης, ωστόσο περίμενε να επιλυθεί το ζήτημα της Ξάνθης ώστε να προχωρήσει σε αυτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.