Στα 4,5 εκ. ευρω οι οφειλες ιδιωτων προς το Δημο Κομοτηνης

Μεγάλο ποσοστό από αυτές αφορούν μικροποσά, ενώ γίνονται κατασχέσεις για απαιτήσεις που κινδυνεύουν να παραγραφούν

Σε κατασχέσεις, ώστε να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις του προς τους οφειλέτες του, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής για ακόμα μια χρονιά, όπως κάνει κάθε χρόνο
 
Συνολικά οι οφειλές προς το Δήμο από ιδιώτες ανέρχονται σε 4,5 εκ. ευρώ, μερικές από τις οποίες ανάγονται σε 20ετία ή και παραπάνω.
 
Σημαντική ανάσα για να μειωθούν οι οφειλές αποτέλεσαν οι ρυθμίσεις οφειλών που έγιναν τουλάχιστον τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ενώ μάλιστα με την τελευταία ρύθμιση φέρεται να ρυθμίστηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ, και μόνο ένα μικρό ποσοστό δεν τήρησε τη ρύθμιση.
 
Σε μεγάλο ποσοστό, σημείωσε, αυτές οι ρυθμίσεις είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους χρωστούν στον Δήμο να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, παρόλα αυτά παραμένουν πολλοί αυτοί που έχουν αρκετές οφειλές, πολλές φορές για μικροποσά, τα οποία έχουν αυξηθεί με τις προσαυξήσεις.
 
Για αυτό ζήτησε από όσους έχουν οφειλές για μικροποσά, να τα εξοφλούν, τόσο προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών, όσο και το δικό τους, ώστε να αποφύγουν τόσο τις προσαυξήσεις όσο και τις κατασχέσεις λογαριασμών που γίνονται από το Δήμο.
 
«Όλα αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στους δημότες ως έργα» ανέφερε, για αυτό ζήτησε να μην μένει ο Δήμος τελευταίος στις υποχρεώσεις, παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
 
Για αυτό και ο Δήμος συνεχίζει τις κατασχέσεις, όχι σε ακίνητα αλλά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, όμως αυτή την περίοδο λόγω της κρίσης οι λογαριασμοί δεν έχουν χρήματα, και τα έσοδα από αυτές τις κατασχέσεις βαίνουν συνεχώς μειούμενα.
 
Πριν από μερικά χρόνια εισπράττονταν 150-160 χιλιάδες ευρώ, ενώ πλέον οι κατασχέσεις ανέρχονται στα 50-60 χιλιάδες ευρώ.
 
Όσο για τα μεγαλύτερα ποσά, αυτά προέρχονται από επιχειρήσεις, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους αφήνοντας οφειλές στο Δήμο, κυρίως από πρόστιμα που βεβαιώθηκαν από παραβάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.