Στ. Σακελλιων: «Ειναι η ωρα για την συγκροτηση ενος μεγαλου μετωπου για την ανατροπη αυτης της κυβερνησης»

Ανοιχτή επιστολή του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τον καιρό της πανδημίας ασκεί ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Σταμάτης Σακελλίων, υπό τη μορφή ανοιχτής επιστολής που απευθύνεται προς τους πολίτες της Ροδόπης. Καταγράφοντας υπό τη δική του οπτική γωνία τα «έργα και τις ημέρες» της παρούσας κυβέρνησης ο κ. Σακελλίων καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη της Ροδόπης «στη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης».

Ολόκληρη η επιστολή είναι η εξής:

«Απευθύνω αυτήν την επιστολή σε κάθε δημοκρατικό πολίτη του νομού μας. Σε κάθε αριστερό, οικολόγο, σοσιαλιστή, μετριοπαθή αστό, σε κάθε ευαίσθητο και καλόγνωμο πολίτη.

Δεκαπέντε μήνες μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. οι μάσκες έπεσαν. Αναδεικνύονται σε όλη τους την έκταση η ανεπάρκεια και η φαυλότητα του “επιτελικού κράτους” της Δεξιάς.

1) Στον τομέα της πανδημίας άφησε τον λαό απροστάτευτο και τον εθνικό σύστημα υγείας γυμνό από το αναγκαίο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος υπηρετούν στο εθνικό σύστημα υγείας 5.000 λιγότεροι από πέρσι. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση από τα χειροκροτήματα του Μαρτίου στους υγειονομικούς πέρασε στα χημικά και στο ξύλο όταν αυτοί διεκδίκησαν την στήριξη του Ε.Σ.Υ. Δεν υπάρχουν χρήματα για την Υγεία. Υπάρχουν όμως χρήματα για την άθλια λιστα Πέτσα.

Εμείς προτείνουμε 15.000 μόνιμους διορισμούς στην υγεία για να θωρακιστεί το Ε.Σ.Υ.

2) Στην Παιδεία επέλεξε να παίξει με την ζωή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Αρνήθηκε τα τεστ στους εκπαιδευτικούς, υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν τα τεστ, στοίβαξε τους μαθητές 27 και 30 σε κάθε τμήμα, αρνήθηκε επιπλέον διορισμούς, ακόμα δεν έχει βρει το σωστό μέγεθος της μάσκας για τα παιδιά. Από την άλλη εν μέσω πανδημίας αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Η Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι τα μέτρα που ζητάμε για την στήριξη της παιδείας έχουν κόστος. Ασφαλώς η υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στα ρουσφέτια που έκανε στους σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων. Αλίμονο τους χορηγούς μας δεν τους στεναχωρούμε. Απειλεί τους μαθητές με απουσίες όταν έχουν κατάληψη και δεν παρακολουθούν την τηλεκπαιδευση. Αποκλείει από την τηλεκπαίδευση τα παιδιά που κάνουν κατάληψη. Η νεολαία αναδεικνύεται ως ο εχθρός λαός για την κυβέρνηση των “αρίστων”.

Εμείς ζητάμε 15.000 μόνιμους διορισμούς για την Παιδεία 15 μαθητές ανά τάξη. Σήμερα λείπουν 20000 εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

3) Στην οικονομία. Οι ίδιοι μιλούν για ένα νέο μνημόνιο. Πετσόκοψαν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, καταδίκασαν την μικρομεσαία επιχείρηση σε αφανισμό, υπήρξαν ιταμοί απέναντι στους επιστήμονες με τα σκόιλ ελικικού του Βρούτση. Οδήγησαν την οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση γιατί αρνήθηκαν να πάρουν εμπροσθοβαρή μέτρα. Καταδίκασαν εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανέχεια. Η ανεργία αυξάνεται και η ασυδοσία στην αγορά εργασίας μεγεθύνεται. Εμείς ζητήσαμε εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ. Μας είπαν ότι δεν γίνεται. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός λέει ότι έδωσε 24 δις. Η πραγματικότητα είναι ότι έδωσε μόνο 4,6 δις. Την μη επιστρεπτέα προκαταβολή που ζητάμε εμείς την θεώρησε πολυτέλεια. Ο αγροτικός κόσμος υποφέρει γιατί δεν είδε καμία στήριξη. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον επισιτισμό, στον πολιτισμό. Χρήματα υπάρχουν αλλά όχι για αυτούς. Όπως δεν υπάρχουν χρήματα για γιατρούς και εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν όμως  για αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, υπάρχουν για καναλάρχες, σχολάρχες, κλινικάρχες. Οι απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα των κορωνοϊό οργιάζουν και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος είναι πια ένα συχνό φαινόμενο. Όλα αυτά την ώρα που τα ταμεία του κράτους είναι γεμάτα από το μαξιλάρι ασφαλείας που αφήσαμε εμείς και επίσης δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τα πόσα θα ξοδέψει ένα κράτος μέλος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

4) Στην εξωτερική πολιτική αυτοσχεδιάζουν ανήμποροι και καθίστανται άβουλοι παρατηρητές όπως έδειξαν και οι τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

5) Η δημοκρατία πάσχει εξαιτίας της αλαζονικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και τα δικαιώματα των πολιτών τίθενται εν αμφιβόλω.

Δημοκρατικοί πολίτες της Ροδόπης είναι η ώρα για την συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τον λαό και σήμερα τον καθιστά ένοχο για τις συνέπειες από την υγειονομική και οικονομική κρίση.  Οι καιροί ου μενετοί.

Σταμάτης Σακελλίων
Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, μέλος της Κ.Ε.Α.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.