Στ. Σακελλιων: «Εγκαταλειπουν στην μοιρα της την ραχοκοκαλια της μεσαιας ταξης»

Δήλωση του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και τις κυβερνητικές επιλογές σε οικονομικό πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Σταμάτης Σακελλίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Σταϊκούρας αποκάλεσε “μπαταχτζήδες” τους επαγγελματίες και έκανε λόγο για “επιχειρήσεις ζόμπι”. Πρόσβαλλε έτσι βαρύτατα ένα κομμάτι των πολιτών που στις πρόσφατες εκλογές στήριξε το κόμμα της Ν.Δ. Αποκάλυψε όμως το “κρυφό σχέδιο” της Ν.Δ. Την αναδιάρθρωση της οικονομίας όπως άλλωστε πρότεινε και η ναυαρχίδα του συντηρητικού τύπου η “Καθημερινή της Κυριακής”. Με λίγα λόγια τα χρήματα θα πάνε στις μεγάλες επιχειρήσεις που δεν τα έχουν ανάγκη, αλλά οι μικρομεσαίες ή θα κλείσουν ή κάποιες “τυχερές” θα συσσωρεύσουν δανεισμό και τοκογλυφική “βοήθεια”.

Αυτά σκέφτεται και ομολογεί η κυβέρνηση. Ο Υπουργός Οικονομικών που δεν μπορεί στοιχειωδώς να υπολογίσει την ύφεση, ξεκίνησε από 0% για να φτάσει στο 10% εγκαταλείπει στην μοίρα της την ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης. Την ίδια στιγμή ο Π.Ο.Υ ανακοινώνει ότι η Ελλάδα είναι στην προτελευταία θέση σε 24 ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στις δαπάνες για το Ε.Σ.Υ.  Το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι φανερό. Οι απολύσεις χιλιάδων από το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων και η επιστροφή στο αμαρτωλό καθεστώς των εργολάβων με επιβάρυνση του δημοσίου είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης και ήδη συμβαίνει.

Τέλος είναι “επικίνδυνη” για την υγεία η βόλτα των νέων ανθρώπων στις πλατείες της χώρας και στέλνει τα ΜΑΤ αλλά ο συνωστισμός ακροδεξιών για κάψουν ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες, προφανώς και είναι ωφέλιμος για την δημόσια υγεία. Φαίνεται ότι και ο ιός δεν αντέχει τους ακροδεξιούς τραμπούκους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.