Σπυρος Θυμικιωτης «Η στασιμοτητα και η αδιαφορια δεν οδηγει πουθενα, πλην της απαξιωσης»

Ο ιδιοκτήτης των Avant Garde και Omnia, εκ των θετικών εκπλήξεων στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Συμφωνία Ανασυγκρότησης»

Ο Σπύρος Θυμικιώτης είναι ένα από τα πρόσωπα εκείνα, η παρουσία των οποίων στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, προκάλεσαν θετική έκπληξη.
 
Εκπρόσωπος της νέας γενιάς, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον χώρο των καφεποτοπωλών, μιας και ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο των καταστημάτων εστίασης και καφέ – μπαρ από τα 18 του, φτάνοντας σήμερα να είναι ιδιοκτήτης των καφέ – μπαρ Avant Garde, Νησί, 3rd Gourmet bar  και Omnia.
 
Η πολύχρονη επαγγελματική του εμπειρία, δεν θα μπορούσε παρά να τον οδηγήσει και στα συλλογικά όργανα, ενός εκ των δυναμικότερων κλάδων της πόλης, καθώς σήμερα αποτελεί και αντιπρόεδρος του Σωματείου Καφεπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής, ενώ αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα και στις προσεχείς εκλογές του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
 
Η προσωπική του φιλία με τον Αντώνη Γραβάνη αλλά και η πίστη του στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» αποτέλεσαν το έναυσμα για να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιό του, που βασίζεται άλλωστε στην δυναμική των νέων ανθρώπων, πόσο δε μάλλον όσων την συνδυάζουν με την εμπειρία.
 
Ο κ. Θυμικιώτης επιθυμεί το Επιμελητήριο να λειτουργήσει ως ένα «δεύτερο σπίτι» για τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, θα βρουν στη νέα διοίκηση τις συμβουλές, την καθοδήγηση αλλά και την προστασία που απαιτούν οι καιροί. Η συλλογικότητα όπως δήλωσε στον «ΠτΘ» αποτελεί βασική στόχευση του ιδίου, τόσο σε ό,τι αφορά την προσέλευση στις κάλπες το προσεχές διήμερο της 4ης και 5ης του Δεκέμβρη, για την νομιμοποίηση του αποτελέσματος αλλά και την ενδυνάμωση όποιου ηγηθεί όσο και στην γενικότερη συμμετοχή των επαγγελματιών στα όσα αφορούν τον θεσμό του Επιμελητηρίου.
 
Συλλογικότητα η οποία όπως εξήγησε θα πρέπει άμεσα να επεκταθεί και στους υπόλοιπους φορείς, με τις συνεργασίες να αποτελούν βασικό και κυρίως απαραίτητο συστατικό της επόμενης μέρας, όπως εξήγησε, ούτως ώστε  «ο τόπος μας επιτέλους να αναδείξει τα ανταγωνιστικά του χαρακτηριστικά και τη δυναμική του».
 
«Η στασιμότητα και η αδιαφορία δεν οδηγεί πουθενά, πλην της απαξίωσης, όπως και έγινε σε έναν θεσμό, όπως το Επιμελητήριο, που θα έπρεπε να προΐσταται σε κάθε τι που αφορά τον επαγγελματικό κόσμο και την κοινωνία γενικότερα» τόνισε ο ίδιος για να καλέσει το σύνολο των μελών του επιμελητηρίου να δώσουν το παρών στις κάλπες. Ο ίδιος κλείνοντας επεσήμανε πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα είναι «παρών» στα του επιμελητηρίου την επόμενη μέρα, ευχόμενος καλή επιτυχία και «κυρίως καλή δύναμη για να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι προστάζουν οι καιροί» στο σύνολο των υποψηφίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.