Σπουδαστικα δανεια με χαμηλα επιτοκια

Με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του ΠτΘ για το ύψος των ενοικίων στην Κομοτηνή, φιλοξενείται ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Η Εβδόμη» της Καβάλας, για τα σπουδαστικά δάνεια, στα οποία μπορούν να καταφύγουν οι φοιτητές και οι μεταπτυχιακοί προκειμένου για τη στέγαση, την αγορά βιβλίων, την πληρωμή διδάκτρων, την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης. Οι ενδιαφερόμενοι είναι καλό να έχουν μια συνολική ενημέρωση και βέβαια μια άμεση επικοινωνία με τις τράπεζες για τις όποιες διευκρινήσεις.

Μ.Α.

Εθνοσπουδές

Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος χορηγεί σε φοιτητές και σπουδαστές το δάνειο «ΕΘΝΟΣΠΟΥΔΕΣ» που αφορά: την κάλυψη των εξόδων στέγασης, διαβίωσης, αγοράς βιβλίων κ.λπ. Ο φοιτητής μπορεί να πάρει δάνειο μέχρι 500.000δρχ. για κάθε έτος σπουδών με επιτόκιο 8.92%. Για τα έξοδα αρχικής εγκατάστασης η ΕΤΕ προσφέρει δάνειο ύψους μέχρι 1.000.000 δρχ. με προνομιακό επιτόκιο 8,50%.

Για την πληρωμή των διδάκτρων χορηγεί καταναλωτικό δάνειο χρηματοδοτώντας μέχρι και το 65% της συνολικής αξίας των διδάκτρων ανά έτος με ανώτατο ποσό τα 3.000.000 δρχ. και επιτόκιο 8,50%. Η συνολική αξία των δανείων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5.000.000 δρχ., ενώ όλα τα επιτόκια επιβαρύνονται επιπλέον κατά 0,6%. Οι φοιτητές έχουν 30% έκπτωση στις προμήθειες και στα έξοδα αποστολής σπουδαστικού συναλλάγματος, δωρεάν χορήγηση κάρτας ΕΘΝΟCASH και δυνατότητα απόκτησης Master – Card.

Αγροτική Τράπεζα

Η Αγροτική Τράπεζα μέσω του φοιτητικού λογαριασμού «Αθηνά» χορηγεί δάνεια για την κάλυψη των διδάκτρων, του αναγκαίου εξοπλισμού (Η/Υ, βιβλία κλπ) και των προσωπικών αναγκών με επιτόκιο 9,75%. Το ποσό του δανείου που αφορά την κάλυψη των διδάκτρων φτάνει μέχρι 6.000.000 δρχ. και εξοφλείται σε 48 ή 60 μήνες ανάλογα με το ποσό του δανείου, ενώ το δάνειο για τον εξοπλισμό φτάνει μέχρι 500.000 δρχ. και εξοφλείται σε 24 δόσεις. Παράλληλα χορηγείται και πιστωτική κάρτα με δωρεάν συνδρομή για το πρώτο εξάμηνο και σπουδαστική κάρτα ΑΤΕΝΕΤ χωρίς συνδρομή.

Εμπορική Τράπεζα

Η Εμπορική Τράπεζα χορηγεί φοιτητικό δάνειο ύψους 4.000.000 δρχ. με επιτόκιο 10% για την κάλυψη των διδάκτρων, τις δαπάνες ενοικίου, την αγορά εξοπλισμού και την κάλυψη προσωπικών αναγκών. Για τη χορήγηση του δανείου απαιτείται η ένδειξη των τιμολογίων αγοράς καθώς και του συμβολαίου ενοικίου, ενώ για τα έξοδα διαβίωσης και ταξιδιών των φοιτητών η Εμπορική Τράπεζα χορηγεί προσωπικό δάνειο 1.000.000 δρχ. χωρίς την ένδειξη δικαιολογητικών.

Τράπεζα Πειραιώς

Με το πρόγραμμα «Σπουδές για όλους» η Τράπεζα Πειραιώς χορηγεί δάνεια ακόμη και για σπουδές σε ιδιωτικές σχολές, ενώ το επιτόκιο είναι ιδιαίτερα προσιτό, αφού είναι σταθερό 9,6% και η περίοδος χάριτος φτάνει τα 4 χρόνια. Έτσι για τα πρώτα έξοδα του σπουδαστή η τράπεζα χορηγεί δάνειο μέχρι 1.000.000 δρχ. με δυνατότητα αποπληρωμής σε 52 δόσεις. Για συμπληρωματική ενίσχυση χορηγείται προσωπικό δάνειο 1.000.000 δρχ. το οποίο χορηγείται σε έναν από τους γονείς του φοιτητή ή σε άλλο συγγενικό πρόσωπο όπου εγγυητής μπαίνει ο φοιτητής. Το αποδεικτικό φοίτησης είναι απαραίτητο. Για την κάλυψη των διδάκτρων και του απαραίτητου εξοπλισμού το δάνειο φτάνει μέχρι 4.000.000 δρχ. Ακόμα η τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στους σπουδαστές σύνδεση στο Internet με συνδρομή 3.000 δρχ., χορηγεί πιστωτική κάρτα University Card και χρεωστική κάρτα Maestro για τραπεζικές συναλλαγές από τα ΑΤΜ και παρέχει πακέτο ασφάλισης από την ασφαλιστική εταιρεία Πειραιώς.

Aspis Bank

Η Aspis Bank χορηγεί την College Visa Electron η οποία καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών και σπουδαστών. Αυτή η κάρτα έχει προνομιακό επιτόκιο 13%, λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν κάρτα ανάληψης μετρητών από λογαριασμό καταθέσεων αλλά και σαν πιστωτική κάρτα με προκαθορισμένο ελεγχόμενο πιστωτικό όριο το οποίο κυμαίνεται από 200.000 δρχ. μέχρι 1.000.000 δρχ. ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα αλλά και με τη συμφωνία του ενδιαφερομένου με την τράπεζα. Ακόμα η Aspis Bank προσφέρει τον ειδικό καταθετικό λογαριασμό Aspis College Account ο οποίος έχει κλιμακούμενο επιτόκιο αυξημένο κατά 0,25% συγκριτικά με τις καταθέσεις Ταμιευτηρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.