«Σπαρτακος» για Πετριδη: «Χρησιμη κι η μικροδιαχειριση, αλλα…»

Κριτική σε όλα τα μέτωπα προς τη διοίκηση του δήμου Κομοτηνής

Σε αυστηρή κριτική προς τη διοίκηση του δήμου Κομοτηνής, με εκφράσεις που παραπέμπουν στο περιβόητο «διαχειριστής πολυκατοικίας», που είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα εναντίον του δημάρχου, κ. Γιώργου Πετρίδη, επιδόθηκε η δημοτική παράταξη «Σπάρτακος», στη χθεσινή συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, την οποία παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νεκτάριος Δαπέργολας
 
«Πάρα πολλά πράγματα ειπώθηκαν, ιδίως προεκλογικά, αλλά στην πραγματικότητα δεν έγινε σχεδόν τίποτα»

Κάνοντας έναν απολογισμό της διοίκησης Πετρίδη, από το 2011 μέχρι σήμερα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κ. Νεκτάριος Δαπέργολας, σημείωσε αρχικά ότι «εξακολουθούμε να ζούμε σε μια πόλη, όπου πάρα πολλά πράγματα ειπώθηκαν, ιδίως προεκλογικά, αλλά μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι έστω και ελάχιστα έγιναν». «Στην πραγματικότητα δεν έγινε σχεδόν τίποτα», αντέτεινε ο κ. Δαπέργολας, αναγνωρίζοντας στη δημοτική αρχή «μια απόπειρα νοικοκυρέματος στα οικονομικά του δήμου, αναμφίβολα σημαντική», η οποία, όπως έσπευσε να επισημάνει, «ούτως ή άλλως επιβεβλημένη από τα πράγματα, τις ευρύτερες συνθήκες, τους επιτρόπους και τον δημόσιο έλεγχο». «Δεν μπορεί επομένως να αποτελεί ιδιαίτερο παράσημο για έναν δήμαρχο», συνέχισε, «κάτι που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να κάνει. Πέραν αυτού ο Γιώργος Πετρίδης συνεχίζει απαρέγκλιτα πάνω σε μια πολιτική, που και άλλοτε τη χαρακτηρίσαμε μικροδιαχειριστική. Την οποία επίσης δεν αφορίζουμε. Χρήσιμη αναμφίβολα η διαχείριση και η μικροδιαχείριση, αλλά ένας δήμαρχος δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό, όπως και ένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να είναι τόπος συζήτησης για μικροοικονομικά μεγέθη, μικροέξοδα, ανούσια προγράμματα και τραπεζοκαθίσματα. Κατά τα λοιπά ο δήμαρχος δεν έκανε απολύτως τίποτα, για να λύσει καθημερινά προβλήματα μέσα στην Κομοτηνή, όπως το κυκλοφοριακό, οι χώροι στάθμευσης, η αισθητική υποβάθμιση, το λιγοστό πράσινο, η μη ανάδειξη ακόμα μιας ταυτότητας για την πόλη και του ιστορικού της προσώπου. Για να μην πω ότι μάλλον τα επιδείνωσε κιόλας, με έργα όπως ο ποδηλατόδρομος, που εξακολουθούμε πάντα, παρόλο που τα συνηθίσαμε πια, να τα θεωρούμε παντελώς άχρηστα».

«Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει είτε δεν έγιναν αποδεκτές, είτε έτυχαν θεωρητικής αποδοχής και παραπέμφθηκαν στην κάλαθο των αχρήστων»

Αναφερόμενος στον ρόλο του «Σπάρτακου» κατά τη διάρκεια των δύο δημοτικών περιόδων, που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Δαπέργολας υποστήριξε ότι είναι η μόνη παράταξη που άσκησε πραγματική αντιπολίτευση, «σκληρή όταν έπρεπε, αλλά και γόνιμη, με προτάσεις και ιδέες». «Εσχάτως φυσικά ανακόψαμε κάπως τον ρυθμό αυτών των προτάσεων», προσέθεσε, «βασικά επειδή, όπως είχε πει πρόσφατα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο Κώστας Καραΐσκος, δεν έχει νόημα να καταθέσουμε συνεχώς προτάσεις, από τη στιγμή που όσες έχουμε ήδη καταθέσει, είτε δεν έγιναν αποδεκτές, είτε- ακόμα χειρότερα- έτυχαν αποδοχής και επιδοκιμασίας, θεωρητικής όμως πάντα, γιατί στην πράξη παραπέμφθηκαν προς εφαρμογή σε κάποιο άλλο – παράλληλο προφανώς – σύμπαν. Λαϊκές αγορές τοπικών προϊόντων, αδελφοποιήσεις με ιταλικές και ρωσικές πόλεις, αναβάθμιση της πρωτοφανούς ασχήμιας της οδού Ορφέως, αποσυμφόρηση του κέντρου από τα λεωφορεία, λύσεις για την αφισορύπανση και γενικότερα τη ρύπανση και τόσες ακόμη ιδέες, απολύτως εφικτές και εφαρμόσιμες, που θα βοηθούσαν την Κομοτηνή να ανασάνει πολλαπλώς, αλλά πήγαν όλες στην κάλαθο των αχρήστων. Μετά επαίνων μεν, στην κάλαθο δε. Και φυσικά και το θέμα με τα αδέσποτα, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που κάποιοι μπορεί να υποκρίνονται ότι δεν το βλέπουν, αλλά εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η ανάδειξή του θα έχει σωτήριες προεκτάσεις, κόντρα στην κυρίαρχη λογική μιας αρρωστημένης δήθεν ζωοφιλίας, που υποτιμά σαφώς τη δημόσια υγεία και ασφάλεια».  
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.