Σπαμε τη σιωπη: Το metoogreece.gr για ολα τα θυματα κακοποιησης

Ένα εργαλείο της Πολιτείας που θα συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους

«Μαζί σπάμε τη σιωπή» είναι το κυρίαρχο μήνυμα στην ιστοσελίδα metoogreece.gr, που σχεδιάσθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για τη στήριξη των θυμάτων κακοποίησης που ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της.

Πρόκειται για ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους και όπως επισημαίνεται στην αρχική της σελίδα θα συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.

Επίσης, στον ιστότοπο υπάρχουν όλοι οι αριθμοί επικοινωνίας για βοήθεια και καταγγελίες.

«Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία Στη δουλειά. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό. Στην εκπαίδευση. Στο οικογενειακό περιβάλλον. ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. Η σιωπή προστατεύει τους θύτες. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» αναφέρεται στην αρχική σελίδα του metoogreece.gr, στο οποίο σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.