Σοβαρα προβληματα λειτουργιας στο συνολο των υπηρεσιων του Δημου Κομοτηνης

Προβλήματα στις υπηρεσίες και για τους δήμους Αρριανών, Ιάσμου

Την ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση υποστελέχωσης στην οποία βρίσκονται όλοι οι δήμοι της περιφέρειας ΑΜΘ σκιαγραφεί μελέτη καταγραφής προσωπικού Δήμων και Δημοτικών ΝΠΔΔ που παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ τη Δευτέρα 29 Μαΐου.
 
Από αυτή προκύπτει ότι όλοι οι Δήμοι και τα Δημοτικά ΝΠΔΔ της ΑΜΘ, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό, εμφανίζουν ανάγκες πρόσληψης τακτικού προσωπικού.
 
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μελέτη ο Δήμος Κομοτηνής είναι ο μοναδικός μεγάλος Δήμος της περιφέρειας (άνω των 50.000 κατοίκων) που εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα  στελέχωσής του στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του, ενώ σε ανάλογη κατάσταση στη Ροδόπη βρίσκονται και οι Δήμοι Αρριανών και Ιάσμου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει από τους Δήμους να καταθέσουν προτάσεις για τον προγραμματισμό προσλήψεων, με τον Δήμο Κομοτηνής να καταθέτει προτάσεις για 10 θέσεις, εκ των οποίων, όσο γνωρίζουν, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι 5.
 
Από τότε οι αποφάσεις για τις προσλήψεις, μιας και πρέπει να βγει ΚΥΑ, βρίσκονται στο γραφειοκρατικό «καθαρτήριο», με άγνωστο που βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής τους.
 
Με βάση τη μελέτη αυτή, οι διάφοροι Δήμοι της ΑΜΘ θα αναλάβουν να διαμορφώσουν προτάσεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων όσο κατά το δυνατόν περισσότερο, τις οποίες και θα παρουσιάσουν στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ.
 
Παράλληλα θα προταθεί στην ΚΕΔΕ να γίνουν ανάλογες μελέτες σε όλη την επικράτεια, ώστε να υπάρχει ένας βατός χάρτης των Δήμων και των αναγκών τους, πάνω στον οποίο οι Δήμοι θα διαμορφώσουν τις επιδιώξεις αλλά και τις απαιτήσεις τους από την κεντρική κυβέρνηση. 

Προβλήματα σε όλους τους Δήμους 

Σύμφωνα με τη μελέτη, στους μισούς περίπου Δήμους της ΑΜΘ (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Μαρώνειας-Σαπών. Ξάνθης. Αβδήρων. Καβάλας, Παγγαίου. Δράμας. Δοξάτου και Προσοτσάνης) οι ανάγκες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή ακόμη ειδικότερα σε συγκεκριμένους κλάδους/ειδικότητες, με διαφοροποιημένη βέβαια την προτεραιότητα και τον αριθμό προσλήψεων από Δήμο σε Δήμο.
 
Υπάρχουν όμως Δήμοι (με τα αντίστοιχα Δημοτικά ΝΠΔΔ) που εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσής τους στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών τους. Κατά κατηγορία μεγέθους οι Δήμοι αυτοί είναι:
-Δήμοι με πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 κατοίκων: Δ. Κομοτηνής.
-Δήμοι με πληθυσμό 20.000-50.000 κατοίκους: Δ. Νέστου
-Δήμοι με πληθυσμό 10,000-20.000 κατοίκους: Δ. Αρριανών, Δ, Ιάσμου. Δ. Μύκης. Δ. Τοπείρου.
-Δήμοι με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων: Δ. Παρανεστίου. Δ. Σαμοθράκης.
 
Οι Δήμοι αυτοί σύμφωνα με την μελέτη εμφανίζουν οριακή λειτουργία στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών τους και έχουν άμεση ανάγκη πρόσληψης τακτικού προσωπικού με οποιαδήποτε διαδικασία ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές τους.
 
Η μελέτη προτείνει οι Δήμοι, έστω και μεταβατικά, να ενισχυθούν με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε συνδυασμό είτε με διαδικασίες διοικητικής υποστήριξης είτε με συμβάσεις δια δημοτικής ή διαβαθμικής συνεργασίας. 

Ποιες οι ανάγκες σε προσωπικό 

Σημειώνεται ότι οι κύριες ανάγκες προσλήψεων που προέκυψαν από την επεξεργασία των στοιχείων της καταγραφής προσωπικού σε συνδυασμό και με τις προτάσεις των ίδιων των Δήμων εντοπίζονται σε προσωπικό με κλάδο ή ειδικότητα:
-ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού / ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού
– ΠΕ,ΤΕ αμιγώς Οικονομικού ή Λογιστικού
-ΠΕ,   ΤΕ   Μηχανικών   (Πολιτικών,   Τοπογράφων,   Ηλεκτρολόγων   και Πληροφορικής, Περιβάλλοντος)
-ΠΕ, ΤΕ Κοινωνικής Διοίκησης, Κοιν. Εργασίας
-ΔΕ Οδηγών και επιπλέον Οδηγών-Χειριστών μηχανημάτων
-ΔΕ Τεχνιτών (ηλεκτρολόγων, μηχανοτεχνιτών, υδραυλικών, δομικών έργων)
-ΥΕ Εργατών.
 
Οι κύριες ανάγκες που προέκυψαν από την επεξεργασία των στοιχείων της καταγραφής προσωπικού σε συνδυασμό και με τις προτάσεις των ίδιων των Δημοτικών ΝΠΔΔ εντοπίζονται σε προσωπικό με κλάδο ή ειδικότητα:
-ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού / ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού
-ΠΕ,ΤΕ αμιγώς Οικονομικού ή Λογιστικού
-ΠΕ Νηπιαγωγών
-ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας
-ΠΕ, ΤΕ Κοινωνικής Διοίκησης, Κοιν. Εργασίας
-ΠΕ, ΤΕ Νοσηλευτών/-τριών
-ΔΕ Μαγείρων
-ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
-ΥΕ Γενικών Καθηκόντων 

Προβλήματα και στην κινητικότητα 

Στη μελέτη τονίζεται επανειλημμένα πως οι ανάγκες σε τακτικό προσωπικό των ΟΤΑ μπορούν να καλυφθούν με προσλήψεις μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ καθώς και με την επικείμενη εφαρμογή των διατάξεων περί κινητικότητας των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 
Σε σχέση όμως με τις συγκεκριμένες διατάξεις περί κινητικότητας και ειδικότερα όσον αφορά στους Δήμους και στα Δημοτικά ΝΠΔΔ, φαίνεται να καταγράφονται σημαντικά προβλήματα με ένα από τα κυριότερα να είναι πως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φορέων ως υπηρεσιών υποδοχής στο ενιαίο Σύστημα Κινητηκότητας (ΕΣΚ) είναι η προηγούμενη έκδοση Οργανισμών Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους, και η κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας.
 
Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν συντονισμένα και με συγκεκριμένες προδιαγραφές νομικά κατοχυρωμένες μετά από συνεργασία του ΥΠΕΣ με την ΚΕΔΕ, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν αναληφθεί οι σχετικές πρωτοβουλίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.