Σουαρε Beaujolais απο την ομαδα Γαλλοφωνιας της Νομικης του ΔΠΘ

Με σκοπό τη γνωριμία μιας γαλλικής πολιτιστικής συνήθειας

Με αφορμή την έλευση του γαλλικού κρασιού  “Beaujolais” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Οκτώβρη η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση «καλωσορίσματος» από την ομάδα Γαλλοφωνίας της Νομικής του Δ.Π.Θ  για τους λάτρεις της γαλλικής κουλτούρας στον χώρο του cafe- bar «Οχτώ».
 

Όπως κάθε χρόνο η ομάδα Γαλλοφωνίας, «μεταφέρει» στην Κομοτηνή την αγαπημένη συνήθεια των Γάλλων, οι οποίοι κάθε 3η Πέμπτη του Νοέμβρη συγκεντρώνονται σε διάφορους χώρους με οικεία πρόσωπα, κάτω από ευχάριστο κλίμα και γεύονται το νέο “Beaujolais”.
 
Η ομάδα Γαλλοφωνίας του ΔΠΘ δεν έμεινε στο Beaujolais αλλά ετοίμασε και κάποια συνοδευτικά που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το κρασί, ενώ φυσικά η όλη βραδιά συνοδεύτηκε και από παλαιές και νέες γαλλικές μουσικές επιτυχίες.
 
Σκοπός της εκδήλωσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Γαλλοφωνίας κ. Στέφανος Γραβάνης, πέραν της γνωριμίας των παρευρισκομένων με την γαλλική κουλτούρα, ήταν και η περαιτέρω γνωριμία των μελών της ομάδας Γαλλοφωνίας του ΔΠΘ, με όλους τους παρευρισκομένους, με τους οποίους μοιράζονται την αγάπη για την γαλλική παράδοση και κουλτούρα και όχι μόνο.
 

Μεταξύ αυτών, ο φωτογραφικός φακός του «ΠτΘ» αποτύπωσε και την Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, αλλά και τον αναπληρωτή καθηγητή της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ κ. Αντώνη  Καμπά. 

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Γάλλος Πρόξενος στην Κομοτηνή 

Οι δράσεις της ομάδας Γαλλοφωνίας της Νομικής του ΔΠΘ δεν σταματούν εδώ, καθώς στις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Γάλλου Πρόξενου στην Κομοτηνή, με τον οποίο θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και ταυτόχρονα θα συμβεί η ομοτιμοποίηση της Marie-Paule Masson, Ομότιμης Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Paul- Valery Montpellier 3  από το Τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας Θράκης. 

Η γυναίκα στη Γαλλοφωνία, η θεματική του φετινού μαραθωνίου ανάγνωσης 

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γραβάνης, ο φετινός μαραθώνιος ανάγνωσης που επίσης αποτελεί «παράδοση» της ομάδας, για το 2018 θα είναι αφιερωμένος «στη γυναίκα στη Γαλλοφωνία σε όλα τα επίπεδα», δηλαδή στο κοινωνικό, στο οικογενειακό, στην καθημερινή ζωή, στην πολιτική, στον έρωτα, τη γυναίκα σαν μάνα, στον πόλεμο και σε διάφορες άλλες καταστάσεις. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.