Σωθηκε την τελευταια στιγμη η τουριστικη περιοδος του Πασχα στη Βορεια Ελλαδα

Με παρέμβαση του Μπ. Μπορίσοφ αποσοβήθηκε ο αποκλεισμός των συνόρων από Βούλγαρους μεταφορείς

Ανοιχτά θα παραμείνουν τελικά τα σύνορα με τη Βουλγαρία κατά την περίοδο του Πάσχα, αφού οι Βούλγαροι μεταφορείς αποφάσισαν να αναστείλουν τον προγραμματισμένο αποκλεισμό των συνόρων την περίοδο των διακοπών μετά από συνάντησή τους με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και τον υπουργό Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτόρων.
 
Οι Βούλγαροι μεταφορείς είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να κλείσουν όλες τις διόδους προς την Ελλάδα, ως αντίποινα για τους αποκλεισμούς των μεθοριακών σταθμών από τους Έλληνες αγρότες στις αρχές του χρόνου, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει προβλήματα στις μεταφορές, με του Βούλγαρους να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. Έτσι προγραμμάτισαν τον αποκλεισμό για την περίοδο του Πάσχα, που αναμένεται να μεταβούν 110.000 Βούλγαροι για διακοπές στην Ελλάδα, με προορισμούς κυρίως τις παραλίες της βόρειας Ελλάδας. Άλλωστε εδώ και καιρό τα τουριστικά καταλύματα της Ροδόπης περιμένουν αυτή την περίοδο, η οποία θα αποτελέσει την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας.
 
Τελικά η κυβερνητική παρέμβαση φαίνεται να έπεισε τους μεταφορείς να αναστείλουν το κλείσιμο των συνόρων, οι οποίοι τονίζουν όμως ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά. Άλλωστε σκοπός της κίνησης ήταν να αποτρέψουν μελλοντικές παρόμοιες δράσεις από τους Έλληνες αγρότες, και φαίνεται ότι με την αναστολή πήραν την στήριξη των τουριστικών πρακτόρων σε μελλοντικές τους δράσεις, ιδιαίτερα αν επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά του Φεβρουαρίου, ενώ θα έρθουν σε επαφή και με τους ομολόγους τους από την Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.