Σωστης

Ο Δήμαρχος Σώστου Σαΐτ Ερντογάν, στην εκστρατεία σπίλωσης του ονόματός του, την οποία άρχισαν τους τελευταίους μήνες ορισμένα έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη στήριξη κάποιων κύκλων, απάντησε με μια ανακοίνωση στις 1 Οκτωβρίου. Ας δούμε την ανακοίνωσή του:

«Μετά από κάποια δημοσιεύματα σε ορισμένες εφημερίδες της περιοχής μας, τα οποία στόχευαν στην «θρησκευτική μου ταυτότητα» ένιωσα την ανάγκη να διασαφηνίσω κάποια πράγματα.

Είναι γεγονός ότι έχω γίνει ο «στόχος» των αναφερόμενων εφημερίδων εδώ και αρκετό καιρό. Μόνο που με τα τελευταία δημοσιεύματά τους, οι εν λόγω εφημερίδες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και επιείκειας.

Διότι τα σχετικά δημοσιεύματα δεν αποτελούν πλέον σχόλιο ή κριτική, αλλά είναι μια επίθεση κατά του προσώπου μου.

Το έγγραφο, το οποίο παρατέθηκε στις εν λόγω εφημερίδες είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα υπαρκτό έντυπο έγγραφο. Η προφορική κατάθεσή μου στον ειρηνοδίκη για την έρευνα, υπεγράφη εκ μέρους μου μετά από έλεγχο. Όπως όμως είναι γνωστό, τα στοιχεία της ταυτότητας, τα συμπληρώνει ο αρμόδιος υπάλληλος. Στο έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία της ταυτότητας όμως δεν διεγράφησαν το σημείο σχετικά με την θρησκεία με την σκόπιμη ή όχι ενέργεια του υπαλλήλου. Εξαιτίας και της δικής μου απροσεξίας, η παράλειψη αυτή μου διέφυγε. Αυτά κι άλλα παρόμοια γεγονότα λόγω απροσεξίας μπορεί να τύχουν ή να έτυχαν σε πολλούς από εμάς.

Έχω ήδη υποβάλλει αυτοπροσώπως την αίτησή μου στην αρμόδια υπηρεσία για να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις στο προαναφερόμενο έγγραφο με βάση τα στοιχεία της ταυτότητάς μου. Αλλά είναι ανησυχητικό, η εκμετάλλευση ενός τέτοιου γεγονότος να παίρνει τροπή σπίλωσης του ατόμου μου. Τέτοιου είδους αβάσιμοι ισχυρισμοί δεν μπορεί να είναι παρά μονάχα το προϊόν κακοπροαίρετων σκέψεων.

Η κοινωνία μας έχει την εμπειρία και την ωριμότητα για να αντιλαμβάνεται από πού πηγάζουν αυτοί οι ισχυρισμοί. Τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν και μία σημασία στο να καταδεικνύουν μέχρι ποια σημεία μπορούν να φτάσουν κάποιοι που θέλουν να προκαλέσουν διχόνοια στην μειονότητα, πέρα από τις επιπτώσεις για το όνομά μου.

Είναι γνωστή σε όλους η εθνική και η θρησκευτική μου ταυτότητα. Οι διάφορες διαδόσεις για την ταυτότητά μου, για την οποία είμαι περήφανος, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών ανησυχιών, αντίπαλων απόψεων και σκέψεων, των εστιών διχόνοιας που ενοχλούνται από την ορθή μου θέση και γραμμή.

Θεώρησα σωστό να προβώ σε μια τέτοια ανακοίνωση για να γνωστοποιήσουν στην κοινή γνώμη τις απόψεις μου έναντι τέτοιων δημοσιευμάτων, τα οποία σκοπεύουν παρά μόνο να επιτίθενται αγνοώντας την βασική αρχή της δημοσιογραφίας «να παραθέτουν τις απόψεις όλων των πλευρών που συμπεριλαμβάνονται στο θέμα του άρθρου».

Ελπίζω να δημοσιευτεί η ανακοίνωση αυτή και στις εφημερίδες που με είχαν στο στόχαστρό τους.

Με τιμή

Δήμαρχος Σώστου

Σαίτ Ερντογάν

(Από την Εφημερίδα “Trakya’nin Sesi” του Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ στις 10 Σεπτεμβρίου 2001).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.