Σωστη λειτουργια της λαικης αγορας με ευρωπαικα προτυπα
Διαφορετικά είναι τα δεδομένα το φετινό καλοκαίρι για τους καταστηματάρχες, όσον αφορά στις θερινές εκπτώσεις.
Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα, η κίνηση στην αγορά κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική, αλλά δεν φτάνει και στις υψηλές προσδοκίες των καταστηματαρχών.
Αυτό είναι αποτέλεσμα των έκτακτων υποχρεώσεων που έχουν προκύψει για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν σε επιβαρύνσεις, που προέκυψαν μετά τα νέα φορολογικά μέτρα, την συνάφεια και το κλείσιμο της εξαετίας.
Σύσκεψη στην Περιφέρεια
Γενική εικόνα από την συνάντηση των Εμπορικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, μεταφέρει στη δήλωσή του στον ΠτΘ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κ. Πέτρος Λιανουρίδης.
«Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας», ανέφερε ο κ. Π. Λιανουρίδης.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων, η συνεργασία για κοινά προβλήματα των Εμπορικών Συλλόγων, η αμοιβαία ενημέρωση επί ενεργειών αμοιβαίου ενδιαφέροντος, του φορολογικού γενικώς, η ενεργοποίηση των Εμπορικών Συλλόγων για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.
Όπως τόνισε ο κ. Λιανουρίδης, «οριστικές αποφάσεις πάρθηκαν στη νέα σύσκεψη των Εμπορικών Συλλόγων, που έγινε την Τετάρτη 7 Αυγούστου το απόγευμα, με συμμετοχή των ανωτέρω Συλλόγων και των Εμπορικών Συλλόγων της Δράμας και της Ξάνθης και του προέδρου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη».
Η πρωτοβουλία της διενέργειας αυτής της συγκέντρωσης ανήκει στον κ. Λιανουρίδη, ώστε να συζητήσουν κάτι που απασχολεί τους Εμπορικούς Συλλόγους εδώ και χρόνια.
«Θέλουμε να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση, που λέγεται «λαϊκή», διότι θέλουμε τη σωστή λειτουργία της λαϊκής αγοράς με ευρωπαϊκά πρότυπα», τόνισε ο κ. Λιανουρίδης.
Αναλυτικά για το αποτέλεσμα της σύσκεψης θα διαβάσετε στο φύλλο της Παρασκευής 9 Αυγούστου.
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
