Σολομωντεια λυση για την πιατσα των ταξι στο ΚΤΕΛ

Ιδιαίτερη έκταση έλαβε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κομοτηνής το θέμα της μετακίνησης της πιάτσας των ταξί η οποία δημιουργήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2009 επί της οδού Χρήστου Τσούντα ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

Με προσφυγή που κατέθεσε ενώπιον της δικαιοσύνης ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης ακινήτων στην περιοχή κ. Ευστράτιος Τσακιρίδης ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ως μη σύννομης αφού σύμφωνα με το νόμο την συγκεκριμένη απόφαση για τη χωροθέτηση χώρων στάθμευσης ταξί λαμβάνει η διεύθυνση συγκοινωνιών της Νομαρχίας και μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα έχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα ο κ. Τσακιρίδης δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του Απόστολο Χατζηνέστωρα υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη πιάτσα των ταξί δημιουργεί υψηλή όχληση στους περιοίκους και δυσχεραίνει τόσο την κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο όσο και την πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα που βρίσκονται εκεί.

 

Να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπενθύμισαν ότι η μετακίνηση των ταξί από την Γ. Μαμέλη στην Χρήστου Τσούντα έγινε με απόφαση του αντιδημάρχου κ. Μέτιου, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους όπως υποστήριξαν.
Τελικώς και παρά τις αντιρρήσεις του προέδρου του Σωματείου των οδηγών ταξί ο οποίος υπερτόνισε το γεγονός ότι εκπροσωπεί διακόσιες οικογένειες εργαζομένων στα ταξί και ότι πλέον η κίνηση στις πιάτσες τους έχει μεταφερθεί από το κέντρο της πόλης στις περιοχές όπου βρίσκονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς επικράτησε, η πρόταση του κ. Δημάρχου σύμφωνα με την οποία αφενός μεν δεν θα καταργηθεί η συγκεκριμένη πιάτσα αφετέρου δε θα μετακινηθούν τα ταξί κατά δέκα μέτρα προς τα πίσω έτσι ώστε και τα καταστήματα απέναντι από το ΚΤΕΛ να απελευθερωθούν και οι ταξιτζήδες να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους εξυπηρετώντας τους ταξιδιώτες.

 

Να σημειωθεί τέλος ότι μετά την εξέλιξη αυτή από τις δώδεκα θέσεις ταξί που υπήρχαν στην συγκεκριμένη πιάτσα περιορίζονται αυτές πλέον σε επτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.