Σοκ με 80.000 αστυνομικους επι ποδος

Ογδόντα χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός στην καταδίωξη των δύο υπόπτων για το μακελειό στα γραφεία του Charlie Hebdo στη Γαλλία. Πυροβολισμοί και πληροφορίες για νέα θύματα, αλλά και για ομηρία, με νωπό ακόμα το αίμα των 12 νεκρών, με τη μισή χώρα στους δρόμους και την άλλη μισή σε καθεστώς σοκ
Tα δύο αδέλφια φέρονται να «είναι έτοιμα να πεθάνουν ως μάρτυρες». Σε ετοιμότητα και τα νοσοκομεία της περιοχής. Κάτοικοι με μηνύματα στο Twitter αναφέρουν ότι ακούν πυρά από το σχολείο και ότι τους έχει απαγορευτεί η έξοδος.
Διακοπή υπουργικού συμβουλίου
 
Το υπουργικό συμβούλιο διέκοψε την συνεδρίασή του και ο Γάλλος πρόεδρος παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών.
 
Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο δραστών, χωρίς να επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι υπάρχουν θύματα.
Πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα βρίσκονται στον αέρα και παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων στην περιοχή Σεν -ε- Μαρν. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μείνουν στα σπίτια τους.
 
Συνολικά, 80.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.
 
Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ 
 
Ένα από τα δύο αδέλφια, είχε επισκεφθεί το 2011 την Υεμένη προκειμένου να λάβει εκπαίδευση από μαχητές που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα, δήλωσαν αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
 
Σύμφωνα με τις πηγές, ο 34χρονος Σαΐντ Κουασί, είχε παραμείνει στην Υεμένη για διάστημα αρκετών μηνών όπου εκπαιδεύτηκε από μέλη της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP).
 
Παράλληλα, και τα δύο αδέλφια ήταν στη «μαύρη λίστα» επιβατών των ΗΠΑ.
 
Οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γαλλία από αλγερινούς γονείς. Αμφότεροι βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση.
 
Ο Σερίφ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών επειδή πριν από μία δεκαετία προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί στους κύκλους ισλαμιστικής οργάνωσης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.