Softex: Αναζητειται λυση

Στην καταγγελία της σύμβασης με τους ιδιοκτήτες της Softex ετοιμάζεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την παραβίασή της από τους ιταλούς ιδιοκτήτες.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης και ο υφυπουργός Α. Καλαφάτης σε συνάντηση που είχαν μαζί τους το μεσημέρι της Τρίτης.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, οι οποίοι την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, ζήτησαν να τεθεί η Softex ξανά υπό την αιγίδα του ΥΠΑΝ μέχρι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την επιχείρηση. Ο Ν. Χριστοδουλάκης απάντησε ότι αποκλείεται η επιχείρηση να επανακρατικοποιηθεί και δεσμεύτηκε για την προώθηση ενεργειών προκειμένου η Softex να διατηρηθεί «ζωντανή» και να μη χαθεί η παραγωγική διαδικασία. Δεσμεύτηκε επίσης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αλέξανδρος Καλαφάτης γνωστοποίησηε στους εργαζομένους ότι έχει ήδη δώσει εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προσφυγή στη διαιτησία προκειμένου να καταγγελθεί η σύμβαση με τους ιταλούς ιδιοκτήτες. Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις της ηγεσία τους υπουργείου και επιφυλάχθηκαν για νέες κινητοποιήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.