Σκουπιδια και μπαζα περιξ των Αμαξαδων συνθετουν ενα ασχημο και επικινδυνο σκηνικο

«Η ευθύνη είναι δική μας» επισημαίνει ευαισθητοποιημένος πολίτης

Παράπονα εκφράζουν πολίτες για την εκτεταμένη απόθεση κάθε είδους απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές, που σε πολλές των περιπτώσεων έχουν μετατραπεί σε άτυπες χωματερές. Ποτάμια, δασικές εκτάσεις, αλάνες δεν έχουν ξεφύγει από αυτή την κακή συνήθεια που μάλιστα και παράνομη είναι και μπορεί να εγκυμονήσει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εκτός των άλλων.
 

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» επισημαίνει αναγνώστης της εφημερίδας μας σχετικά, αποστέλλοντας και το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το κείμενο για του λόγου το αληθές. Φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν την κατάσταση στην περιοχή πέριξ του χωριού Αμαξάδες, στους δύο χείμαρρους ανατολικά και δυτικά αλλά και σε δρόμους του οικισμού.
 

Όπως σπεύδει να διευκρινίζει ο ίδιος «υπάρχουν παντού κάδοι απορριμμάτων και δεν έχει κατά τη γνώμη μου καμία ευθύνη ο δήμος, ο οποίος λειτουργεί κανονικά με ανθρώπους στην υπηρεσία καθαριότητας και απορριμματοφόρα σε καθημερινή βάση», τονίζοντας ότι «η ευθύνη είναι δική μας».
 

Περιγράφοντας την κατάσταση σχηματικά ο πολίτης υπογραμμίζει πως «δεν μιλάμε για ένα σακουλάκι από πατατάκια, μιλάμε για τόνους σκουπιδιών και βλαβερών υλικών» για να αναλύσει στη συνέχεια τις συνέπειες αυτής της αδιαφορίας και απερισκεψίας αναφέροντας πως «μέσα από αυτές τις περιοχές βόσκουν ζώα τα οποία καταναλώνουμε σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και καλλιεργήσιμα χωράφια. Με μια απλή βόλτα μπορεί οποιοσδήποτε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος».
 
«Πώς επιτρέπουν την ελευθέρα βοσκή σε όλες τις παρακείμενες στάνες κοντά στις περιοχές με το σκουπιδαριό;» διερωτάται ο ίδιος κλείνοντας για να διευκρινίσει πως «δεξιά και αριστερά υπάρχουν πολλές στάνες τα ζώα βόσκουν ανάμεσα στα σκουπίδια και πίνουν νερό από αυτά τα ποτάμια!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.