Σκοτωσαν 30χρονο ειδικο φρουρο στην Καλλιθεα

Ένας 30χρονος ειδικός φρουρός σκοτώθηκε και ένας 26χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων, στις 3:30 τα ξημερώματα, στην οδό Σόλωνος 83 στην Καλλιθέα. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ειδικός φρουρός -που υπηρετούσε στο ΑΤ Καλλιθέας αλλά ήταν εκτός υπηρεσίας- επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με τον 26χρονο, όταν έπεσε σε ενέδρα αγνώστων, οι οποίοι τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Ο 26χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό.
Η Ασφάλεια Αττικής ερευνά τις διασυνδέσεις των θυμάτων, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Κατέστρεψαν δεκάδες μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων

Σε καταστροφές ακόμη και ξήλωμα των μηχανημάτων για την ακύρωση των εισιτηρίων σε σταθμούς του δικτύου των μέσων σταθερής τροχιάς στην Αθήνα προχώρησαν το Σάββατο ακτιβιστές που αντιτίθενται στην αύξηση των εισιτηρίων.
Με συντονισμένη επιχείρηση οι ακτιβιστές εισέβαλαν σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ, και κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα βάζοντας τους κόλλα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, ξήλωσαν ολόκληρα τα μηχανήματα και τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν οι ιδιωτικοί φύλακες των σταθμών να αντιδράσουν.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το φάκελο-βόμβα στο υπ. Δικαιοσύνης

Η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του εμπρηστικού, όπως το χαρακτηρίζει, πακέτου με παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, την περασμένη εβδομάδα. Στο κείμενό της, που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο Indymedia, η οργάνωση κάνει εκτενή αναφορά στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες», η οποία διεξάγεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

«Ως την πιο ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των μελών του πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στους αξιοπρεπείς συντρόφους στείλαμε εμπρηστικό-πακέτο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος για την άρνηση του ενός εκ των δύο απαιτήσεων των συντρόφων για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης» αναφέρει το κείμενο.
«Δεν θα απαντήσουμε στα ψέματά του όσον αφορά την ποσότητα δήθεν ισχυρής εκρηκτικής ύλης που ξεστόμισε για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής ώστε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα. Θα αρκεστούμε να επαναλάβουμε ότι τα μέτρα προφύλαξης ήταν ίδια με αυτά των προηγούμενων 14 πακέτων ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος άσχετος» προσθέτει. Σε άλλο σημείο της προκήρυξης η οργάνωση αναφέρει «πως από εδώ και πέρα ο παράνομος τομέας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς θα συμμετέχει και αυτός στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία», αναφερόμενη σε ζητήματα που έθεσαν άλλες οργανώσεις και που «θεωρούμε πως εγκαινιάζουν ισχυρές βάσεις για το άνοιγμα ενός επαναστατικού διαλόγου μέσω δράσεων, αλλά και προτάσεων συντονισμού».

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Παπανδρέου στην Αίγυπτο

Την αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Κάιρο ανακοίνωσε το Μαξίμου. Αθήνα και Κάιρο αποφάσισαν από κοινού η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σε συνεχή επαφή με την αιγυπτιακή ηγεσία και προτίθεται να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μόλις διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Ο πρωθυπουργός είχε το Σάββατο μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών για την αιγυπτιακή κρίση και συνομίλησε με τον τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, τον ομόλογό του του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου καθώς και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς

Πηγή:www.tanea.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.