Σκοτωνουν βοοειδη στην ορεινη Ροδοπη

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι…

Σε απόγνωση είναι οι κτηνοτρόφοι της Ορεινής Κοινότητας Κέχρου καθώς ένας μετά τον άλλον εντοπίζουν σκοτωμένα, πυροβολημένα και τραυματισμένα τα βοοειδή ελευθέρας βοσκής, που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Ήδη έχουν προβεί στην κατάθεση μηνύσεων κατά αγνώστων ζητώντας από τις αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών Ροδόπης και Έβρου να προβούν στη διενέργεια ελέγχων και τον εντοπισμό των δραστών, που αναστάτωσαν την ζωή των ορεσίβιων κατοίκων.

Άγνωστοι δράστες, πυροβολούν εν ψυχρώ βοοειδή που βόσκουν ελεύθερα στην περιοχή, στην Κοινότητα Κέχρου, στον ορεινό όγκο μεταξύ Ροδόπης και Έβρου. Από τους αδίστακτους δράστες δεν γλιτώνουν ούτε οι εγκυμονούσες αγελάδες. «Βρήκαμε πολλές με βόλια στο στομάχι» δηλώνει απεγνωσμένος ο κ. Ιδρίς Αχμέτ, αιρετός σύμβουλος στην Κοινότητα Κέχρου και προσθέτει ότι τα νεαρά μοσχάρια και οι μικρές δαμάλες που βρίσκονται στο στόχαστρο των κυνηγών έχουν διαφορετική τύχη, καθώς σφάζονται, τεμαχίζονται επί τόπου και μεταφέρονται προς πώληση, πιθανότατα σε ταβέρνες και κρεοπωλεία της περιοχής. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής οι δράστες αποκομίζουν έτσι τεράστια οικονομικά οφέλη.

Το 1994 σημειώθηκε για πρώτη φορά παρόμοιο περιστατικό

Συνολικά πέντε οικογένειες μετρούν απώλειες τις τελευταίες δέκα μέρες και δεκάδες άλλες βλέπουν τα ζωντανά τους να επιστρέφουν τραυματισμένα. Σύμφωνα με τους παλιότερους, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε για πρώτη φορά το 1994, χωρίς και τότε να φθάσουν οι διωκτικές αρχές στα ίχνη των δραστών. Η φετινή χρονιά κλείνει συνολικά με απώλειες 32 μεγάλων βοοειδών. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δράστες που από τις κινήσεις τους φαίνεται να γνωρίζουν καλά την περιοχή, παρά το δυσπρόσιτο, που παρουσιάζει, εκείνοι καταφέρνουν να εντοπίσουν τα ζωντανά, να τα στοχεύσουν και κάποια από αυτά να τα οδηγήσουν σε ανοιχτούς χώρους, όπου τα τεμαχίζουν για να αποχωρήσουν στη συνέχεια με το κρέας. Οι ίδιοι αποκλείουν το ενδεχόμενο αντεκδίκησης μεταξύ των κτηνοτρόφων και σημειώνουν ότι η οικονομική απώλεια είναι μεγάλη για όλους τους «πληγέντες» κτηνοτρόφους. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προβεί σε παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να φυλούν ένοπλοι τα κοπάδια τους.

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.