Σκοπευτηριο κι εκτροφειο θηραματων στη Νυμφαια



Ο κ. Βαβατσικλής σχολίασε ότι το σκοπευτήριο θ’ απευθύνεται σε μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής (είναι και ο ίδιος άλλωστε μέλος) και σε άλλους πολίτες που ενδιαφέρονται ν’ ασχοληθούν με τη σκοποβολή. Έδειξε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση σκοπευτικών αγώνων σε περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο.

Η περιοχή βρίσκεται στα όρια του αγροτικού συμπλέγματος μεταξύ Καρυδιάς και Τυχερού, κοντά στην έκταση που έχει παραχωρηθεί στη Λέσχη 4Χ4 και όπου έγιναν πρόσφατα αγώνες.

«Η έκταση είναι αρκετά μεγάλη σε στρέμματα και απείρου φυσικού κάλλους. Απαιτεί κάποιες δαπάνες της δημοτικής αρχής η οποία δεν φείδεται κόπου, χρόνου και χρημάτων για να μεταμορφώσει αυτή την περιοχή σε σκοπευτικό κέντρο, ώστε να δημιουργήσει εκείνη την υποδομή που θα προβάλλει την περιοχή μας αλλά και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής ως έναν από τους οργανωμένους σε υποδομές χώρο».

Ο κ. Βαβατσικλής σημείωσε ότι η βασική αρχή είναι «η συνείδηση του κυνηγού πρέπει να περνάει μέσα από την κάνη του όπλου. Τα θηράματα να είναι τόσα ώστε να μη δημιουργείται έλλειψη ή κίνδυνος εξαφάνισης στην περιοχή μας. Από την άλλη, η δραστηριότητα του συλλόγου με τη δημιουργία εκτροφείων και την απελευθέρωση αυτών στη φύση δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι κυνηγοί να έχουν άφθονο θήραμα».

Ο δήμαρχος μετέφερε μια κοινή σκέψη του συλλόγου και της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία μέσα στο περιφερειακό άλσος της Νυμφαίας ενός χώρου που θα λειτουργεί ως εκτροφείο και χώρος φιλοξενίας με ζώα της πανίδας της περιοχής.

«Σε συνδυασμό με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Πάνδροσο αυτός ο χώρος να γίνει πόλος έλξης όλων των επισκεπτών και ειδικότερα των αστών».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.