Σκληρη απαντηση ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης σε Γ. Τριανταφυλλοπουλο

«Ο καθείς δικαιούται να αλλάξει άποψη οποτεδήποτε, ειδικά δε όταν ενδεχομένως βλέπει ότι δεν εκπληρώνονται και κάποιοι προσωπικοί στόχοι ή προσωπικές φιλοδοξίες»

Με εξαιρετικά δηκτικό ύφος απαντά η τοπική γραμματεία Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση παραίτησης, που υπέβαλε χθες ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, και στη σκληρή κριτική που άσκησε στην ηγεσία του κόμματος. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές σε βάρος του κ. Τριανταφυλλόπουλου για πιθανές προσωπικές φιλοδοξίες του, που δεν εκπληρώθηκαν και αποτέλεσαν κίνητρο για τις μετέπειτα αποφάσεις του.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης έχει ως εξής:

«Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε την δήλωση παραίτησης από το κόμμα του κ. Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου. Πότε αλήθεια κατάλαβε τα όσα καταμαρτυρεί; Διότι  το καλοκαίρι του 2015 μετά την δύσκολη συμφωνία που επετεύχθη και που συντάραξε το κόμμα μας, ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος ουδεμία διαφωνία διατύπωσε, τουναντίον είχε ασκήσει κριτική στο εγχείρημα των διαφωνούντων. Και αν αισθάνθηκε την όποια διαφωνία σε τέτοιο μείζον ζήτημα μάλλον την κράτησε για τον εαυτό του. Εξελέγη ως μέλος στο συντονιστικό της οργάνωσης μελών της πόλης, επομένως και εκεί δεν είχε πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν τον πίεσε κανείς να μετέχει. Αρκετό καιρό αργότερα μετείχε με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για το δ.σ. του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Εξελέγη και μάλιστα σήμερα είναι πρόεδρος με τις ψήφους των συντρόφων μας. Ούτε τότε εκδήλωσε μια κάποια διαφωνία.

Θυμήθηκε μετά από 10 μήνες από την συμφωνία του καλοκαιριού να εκφράσει την “ριζική πολιτική διαφωνία του”. Μάλιστα διακηρύσσει σε τοπικά μέσα και “εθνικά μέσα της διαπλοκής”, στα οποία φιλοξενείται. το πόσο “στημένο ήταν το παιχνίδι” και ότι “ο Τρίτσης ήταν πιο αριστερός από τον Τσίπρα” Αλλά σε καμία από τις σωρηδόν δημόσιες τοποθετήσεις του των τελευταίων ωρών δεν εξηγεί ποιο ήταν το δικό του πολιτικό σχέδιο το οποίο προφανώς το κρατά κρυφό. Η ανοίκεια επίθεση στην ηγεσία του κόμματος και προσωπικά στον πρωθυπουργό είναι προφανές ότι δε συνάδει ούτε με τις αξίες ούτε με το ήθος της Αριστεράς.

Ασφαλώς ο καθείς δικαιούται να αλλάξει άποψη οποτεδήποτε, ειδικά δε όταν ενδεχομένως βλέπει ότι δεν εκπληρώνονται και κάποιοι προσωπικοί στόχοι ή προσωπικές φιλοδοξίες. Αλλά τώρα που περάσαμε τον δύσκολο κάβο και το κόμμα μας καλεί κάθε αριστερό και δημοκράτη πολίτη σε συστράτευση, τέτοιες συμπεριφορές είναι πρόδηλο ότι τροφοδοτούν ένα σύστημα που ψυχορραγεί. Όσο για την σύγκριση Τρίτση – Τσίπρα μάλλον είναι προϊόν πολιτικής σύγχυσης. Γιατί είναι γνωστές οι συνθήκες επί ΠΑΣΟΚ τότε, όπως γνωστές είναι και σήμερα και όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει αυτό το απλό πράγμα είναι σαφές ότι δεν καταλαβαίνει πού πατά και πού πηγαίνει. Σε κάθε περίπτωση του ευχόμαστε καλή τύχη όπου και αν πάει και όσον αφορά τα Μ.Μ.Ε. του παλιού συστήματος ας έχουν υπόψη τους ότι “άνθρακες ο θησαυρός”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.