Σκηνες απο την Κομοτηνη του 1920

Αναβίωσαν την Κυριακή στην οδό Αγ. Γεωργίου, στο πλαίσιο γυρισμάτων της ταινίας «Εξύψωση» της Maik Productions

Η Κομοτηνή της δεκαετίας του 1920- 1930 αναβίωσε την περασμένη Κυριακή, στο σοκάκι της οδού Αγ. Γεωργίου στο κέντρο της πόλης, με αφορμή τα γυρίσματα που πραγματοποίησαν τα μέλη της ερασιτεχνικής κινηματογραφικής ομάδας Μaik Productions για την ταινία «Εξύψωση».
 

Πρόκειται για τις σκηνές που αφορούν στο παρελθόν των ηρώων της ταινίας, μεταξύ των οποίων και η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο επί της οδού Αγ. Γεωργίου, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής.

Εκ μέρους της ομάδας Maik Productions ο σκηνοθέτης της ταινίας κ. Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη, την κ. Νάκου – Γεωργίου Ζωή για την άδεια κλεισίματος της οδού Αγ. Γεωργίου που τους παραχώρησαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων, καθώς και την πρόεδρο του ΕΑΥ Ροδόπης και φίλη, όπως την χαρακτήρισε κ. Σταυρούλα Τζατζανά για τις οδηγίες και συμβουλές που τους παρείχε. Επίσης την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ.Σοφία Μενεσελίδου για τα ρούχα εποχής που τους δάνεισε, την κ. Μαρία Κεραμέα που τα επιμελήθηκε και την κ. Θεανώ Πασχάλη για τα διαδικαστικά. Ο κ. Βαμβακάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον κ. Στέφανο Κούκλαρη πρόεδρο του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής για την φιλοξενία που τους παρείχε στο χώρο του ΜΟΚ, τους αμαξάδες Κεμάλ και Σαλί Ουστά για την άμαξα, με την υπέροχη όπως την χαρακτήρισε φοράδα τους ονόματι «Βουλγάρα», αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόηση που έδειξαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.