Σκιαγραφωντας την επομενη μερα του τρομοκρατικου χτυπηματος στις Βρυξελλες

«Όχι στον φόβο• να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννούν τρομοκρατία» - Ο κοινός παρανομαστής των Μουσταφά Μουσταφά, Ιλχάν Αχμέτ, Σταμάτη Σακελλίωνα, Κώστα Εφήμερου

Σοκαρισμένη παραμένει για πολλοστή δυστυχώς φορά, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, η παγκόσμια κοινή γνώμη, μετά και το νέο τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.
 
Και ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους 31, με περισσότερους από 250 τραυματίες, από 40 διαφορετικές εθνικότητες όπως ανέφεραν χθες τα σχετικά ρεπορτάζ, το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη των επιθέσεων στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και τον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, κάνοντας λόγο για πράξη εκδίκησης κατά του Βελγίου για τη συμμετοχή της χώρας στην εκστρατεία δυτικών χωρών στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας, προαναγγέλλοντας επίσης «μαύρες μέρες για τη συμμαχία των σταυροφόρων».
 
Την ώρα που το κλίμα τρομοκρατίας που πλανάται πάνω από όλη την Ευρώπη ενισχύεται, όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και στα σύνορα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ η διεθνής κοινότητα, κυρίως μέσω των social media καταδικάζει απερίφραστα το χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, αναπτύσσοντας ωστόσο ευρείες συζητήσεις γύρω από τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης αλλά και το δυσοίωνο μέλλον της Ευρώπης.
 
Μηνύματα καταδίκης της αιματηρής επίθεσης στις Βρυξέλλες έστειλαν μεταξύ άλλων μέσω social media και οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ, προτάσσοντας την ανάγκη της οριστικής εξάλειψης των αιτιών των τρομοκρατικών αυτών χτυπημάτων αλλά και την επικράτηση της ψυχραιμίας απέναντι στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που καλλιεργείται παγκοσμίως. 

Μουσταφά Μουσταφά «Να μην υποκύπτουμε στον φόβο και τον πανικό»

«Όσο η τρομοκρατία συνεχίζει να σκοτώνει αδιάκριτα ανθρώπους και προσπαθεί να σπέρνει φόβο και πανικό στην υφήλιο, εμείς θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα, να μην υποκύπτουμε στον φόβο και πανικό. Θα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, θα μοιρασθούμε τον πόνο όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας όπου γης, Μαδρίτη, Άγκυρα, Παρίσι, Ιστανμπούλ, Βρυξέλλες, παντού…» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά. 

Ιλχάν Αχμέτ «Οι πολιτικές ηγεσίες να εξαλείψουν τους λόγους που αποτελούν τα γενεσιουργά αιτία των τρομοκρατικών χτυπημάτων»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ροδόπης με το «Ποτάμι» κ. Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος αποδοκίμασε το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες τονίζοντας πως «Η Ευρώπη-φρούριο όπου θα κυριαρχεί ο τρόμος, δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που ονειρευτήκαμε. Οι λαοί ομόθυμα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στην τρομοκρατία απ’ όπου κι προέρχεται και οι πολιτικές ηγεσίες να εξαλείψουν τους λόγους που αποτελούν τα γενεσιουργά αιτία των τρομοκρατικών χτυπημάτων». 

Σταμάτης Σακελλίων, Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης «Όσα μέτρα προστασίας και να πάρουμε η τρομοκρατία δεν θα αντιμετωπιστεί 100%, αν δεν αρθούν συνολικά οι βασικές αιτίες που την γεννούν»

«Αυτό που πρέπει να δούμε πέραν της αυτονόητης καταδίκης των τρομοκρατικών αυτών ενεργειών και πέραν της αυτονόητης αλληλεγγύης μας προς τους Βέλγους πολίτες, είναι να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα ψύχραιμα, γιατί οι επικίνδυνες γενικεύσεις ευνοούν το άλλο νόμισμα του ISIS που είναι οι Ναζιστές» επεσήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής» ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σταμάτης Σακελλίων.
 
 «Όσα μέτρα προστασίας και να πάρουμε το φαινόμενο δεν θα αντιμετωπιστεί 100%» συνέχισε ο ίδιος για να επισημάνει πως «αν δεν τελειώσει οριστικά ο πόλεμος στη Συρία, δεν δοθεί τέλος στην έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ, αν το ISIS δεν αφυδατωθεί οικονομικά και δεν αρθούν συνολικά οι βασικές αιτίες που γεννούν τα φαινόμενα αυτά – γιατί στην βάση του θέματος η τρομοκρατία πάσης φύσεως έχει πολιτικά χαρακτηριστικά- δεν μπορεί η τρομοκρατία να καταπολεμηθεί».
 
«Το ISIS ξέρουμε πολύ καλά τι είναι, τι εξυπηρετεί, από ποιους και πώς τροφοδοτείται κ.ο.κ. Θα πρέπει να σταματήσει η υποκρισία. Αν θέλουν να σταματήσουν το φαινόμενο ISIS άνετα μπορούν να το κάνουν» συνέχισε ο ίδιος για να υπογραμμίσει τέλος πως σύμφωνα με την προσωπική του άποψη η «μήτρα» όλων των προβλημάτων είναι το Παλαιστινιακό. «Όταν οι ΗΠΑ, η Δυτική Ευρώπη, δεν προχωράνε στο αυτονόητο εδώ και 60 χρόνια, στην ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους, το αίσθημα της αδικίας έχει δημιουργηθεί ήδη. Εκεί πατούν οι Τζιχαντιστές, που για μένα είναι το άλλο πρόσωπο των Ναζιστών» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κώστας Εφήμερος «Η επίθεση στις Βρυξέλλες θα έχει αρνητική επιρροή στη διαχείριση του προσφυγικού σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Καλεσμένος της εκπομπής ήταν και ο δημοσιογράφος και εκδότης του “The Press Project.gr” κ. Κώστας Εφήμερος, ο οποίος, κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στάθηκε στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που «διασπείρεται» στην Ευρώπη μετά και τα χτυπήματα αυτά, αλλά και στους κινδύνους που εγκυμονεί η σύνδεση αυτών των επιθέσεων με την προσφυγική κρίση που βρίσκεται εν εξελίξει στην Ευρώπη.
 
Ο κ. Εφήμερος χαρακτήρισε ως «αναμενόμενες» πλην όμως «επικίνδυνες» τις όποιες «παρεκτροπές» μπορεί οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις να επιφέρουν στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών τονίζοντας πως «η Ευρώπη υποτίθεται ότι ξεχωρίζει λόγω του πολιτισμού της. Λόγω της αναγέννησης, λόγω του σεβασμού στην πολυπολιτισμικότητα κ.ο.κ. Αν αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω κάθε ένα από αυτά, δηλαδή την ελευθερία της έκφρασης του λόγου, γίνουμε καχύποπτοι και επιτρέψουμε να ελέγχονται στρατιωτικά βήμα βήμα όλοι, τότε η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται, ίσα ίσα κερδίζει».
 
Ο κ. Εφήμερος εξέφρασε την άποψη πως η βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες θα έχει αρνητική επιρροή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη συνολικά και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, κάνοντας ειδική μνεία στις χθεσινές δηλώσεις των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ.κ. Μαρίας Σπυράκη και Γιώργου Κύρτσου για την ανάγκη ελέγχου των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας, ενώ τόνισε ότι ένα πολύ κακό πρώτο δείγμα αποτελεί η αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστείας από τα ελληνικά νησιά καταγγέλλοντας τη μετατροπή των hot spots σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.