Σκεψεις για τοπικα lockdown και αποκλεισμους αεροδρομιων

Μεγάλη ανησυχία για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία σε συνδυασμό με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε νησιά, όπως η Μύκονος, οδηγούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού, όπως η Ντόχα του Κατάρ. Άλλωστε, το γεγονός ότι από τα 97 νέα κρούσματα τα 30 προήλθαν από το εξωτερικό, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και τους προορισμούς. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει αναλυτές σε νοσοκομειακές μονάδες 15 νησιών, ώστε να ελέγχονται εκεί τα δείγματα και να μην επιβαρύνουν τα ήδη υπερφορτωμένα νοσοκομεία στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η ανησυχία ξεκίνησε από τις μικρές εστίες κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης του νομού Ξάνθης, όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καθώς στην Ξάνθη ανιχνεύθηκαν 29 νέα κρούσματα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Ξάνθη εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία είχε παρουσιάσει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.


Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.